Zašto su svilene jastučnice beauty must have?

| Beauty |

Spavanje na svilenim jastučnicama ima razne beauty prednosti.

Često se izvlačimo iz kreveta s naboranim licem i kosom koja je manje sjajna nego što je bila noć prije, a o njezinom izgledu i zapetljanosti nećemo niti pričati. Ako se i vi suočavate s ovakvim posljedicama spavanja svako jutro, to je vjerojatno jasan pokazatelj da vam je možda potrebna jedna kvalitetna svilena jastučnica.

Postoji nekoliko beauty preparata koji rade svoju magiju dok spavamo, ali jedan savjet koji se pokazao kao SOS je jastučnica od svile. Ova tkanina visokog sjaja može učiniti čuda za vašu kosu, kao i za kožu.

Osim toga, svilene jastučnice jednako su korisne za vaš ten i za miran noćni san. Svileni osjećaj je poput daha svježeg povjetarca u ljeto, a sve ljepote i blagodati spavanja na svilenim jastučnicama donosimo u nastavku.

Manje bora
Spavanje na pamučnoj jastučnici može rezultirati linijama na licu i ako se to možda ne čini tako lošim jer linije od spavanja tijekom dana nestanu, ali s vremenom spavanje na pamučnoj jastučnici može rezultirati pojavom trajnih bora. Pamuk ne dopušta da vam koža klizi po jastuku dok se okrećete u snu, zbog čega nastaju bore, no, spavanjem na svilenoj jastučnici možete izbjeći linije i nabore kože jer svila omogućava vašem licu da klizi po jastuku.

Sprječava lomljenje kose
Spavanje na svilenoj jastučnici može vam pomoći u sprečavanju lomljenja kose. Pamuk nije gladak kao svila, a i može stvoriti trenje između vaše kose i jastuka. Slijedom toga, pamuk i ostali grublji materijali mogu djelovati na lomljenje kose. Također, svilene jastučnice ne samo da sprečavaju lomljenje kose, već mogu spriječiti i opadanje kose.

Bolji ten
Ako vam je koža sklona aknama ili drugim kožnim problemima koji utječu na vaš ten, svila je jedan od poželjnih materijala. Ovaj svilenkasti materijal omogućava porama da dišu cijelu noć što smanjuje šanse za akne. Prelazak na svilenu jastučnicu može vam pomoći održati kožu mekom i hidratiziranom jer svila ne apsorbira prirodna ulja vaše kože kao što to čini pamuk.

Kvalitetniji san
Bez sumnje, najbolja korist od spavanja na svilenim jastučnicama je dobar noćni san. Nema ništa poput ušuškavanja u mekan i udoban krevet na kraju dugog dana. No, u stresnim danima nije uvijek lako spavati. Ako patite od nesanice, posteljina vam može biti važnija nego što mislite.