Zašto nikad ne biste trebali spavati sa svezanom kosom?

| Beauty |

 

Većina nas ide na spavanje sa svezanom kosom, ali to nije dobro za naše vlasi.

Svaka žena brine o izgledu svoje kose, a to objašnjava činjenicom da je kosa važan dio njihovog identiteta. I dok troše cijelo jedno bogatstvo na različite proizvode za kosu kako bi ona izgledala lijepo, samo trebaju obratiti pažnju na svakodnevne stvari koje nanose štetu njihovoj kosi.

Primjerice, spavanje s visokim repom čini veliku štetu vašoj kosu. Visoki rep može prouzrokovati gubitak kose jer on vrši pritisak na korijen vaše kose, a to postaje još gore kada spavate i pomičete glavu.

Osim toga, čini vaše vrhove suhim i oštećenim. Nošenje repa dok spavate može dovesti do alopecija, stanje kod kojeg se kosa gubi sa svih ili nekih dijelova tijela, a stalno povlačenje šteti folikulama vaše kose.

No, čim prestanete spavati s visokim repom, kosa će se vratiti u normalu. Kada spavate, kosu pustite ili spletite opuštenu pletenicu.

Također, za zdravu i lijepu kosu trebate imati pravu jastučnicu. Svilene jastučnice omogućit će vašoj kosi da se lako pomiče.

Nemojte zaboraviti ni na zadržavanje vlage u spavaćoj sobi. Suh zrak može učiniti i vašu kosu suhom pa koristite ovlaživač.