Zašto (ne) trebate nositi masku za spavanje?

| Beauty |

Spavanje je jako važno i kvalitetan san je bitna stavka za jak imunitet.

No, veliki broj ljudi pati od nedostatka sna, posebice sada u vremenu pandemije, zbog čega posežu za maskama za oči, odnosno maskama za spavanje.

Maske za spavanje odlične su za one kojima je teško zaspati i spavati bez prekida. Ako odlučite isprobati masku za spavanje, možda će vam biti potrebno nekoliko noći da se naviknete na nju. Jedina njena mana je to što bi vam moglo biti teže razbuditi se ujutro.

Naime, vaš mozak počinje oslobađati hormone koji su zaduženi za razbuđivanje tijela kada svjetlost počne dopirati do stražnjeg dijela vašeg oka. S obzirom na to da, ako nosite masku za spavanje, svjetlost ne dopire do vaših očiju, postupak razbuđivanja mogao bi potrajati.

Maske za spavanje mogu vam pomoći i ako patite od suhoće očiju. Iako ne pomažu u zadržavanju vlage, one mogu zaustaviti protok zraka izvana i spriječiti da vam dodatno isušuje oči. One će vam također pomoći u tome da izgledate odmornije jer ćete bolje spavati ako ih nosite.

Zanimljivo je i to da postoje maske za spavanje koje imaju aromaterapijska svojstva. One sadrže mirise poput lavande ili kamilice koji pomažu u smirivanju i smanjuju osjećaj stresa.