Zašto ne trebate brijati bikini zonu

| Beauty |

Instagram/ angelshaveclub

Sezona kupaćih kostima je u punom jeku, što znači da vjerojatno vodite računa o intimnoj zoni još pažljivije nego obično.

Neke žene biraju ukloniti sve do posljednje dlačice, ali istraživanja pokazuju da većina žena (87 posto) uklanja dlačice koje se vide van linije bikinija.

Čak 60 posto žena imalo je bar jednom neki zdravstveni problem kao direktnu posljedicu uklanjanja dlačica intimne zone tako da stručnjaci upozoravaju da trebate biti oprezni kada to radite i kažu da se brijanje nikako ne preporučuje.

Dlačice na intimnoj zoni su prirodna barijera koja pomaže da sve bude kako treba, smanjuju kontakt s virusima i bakterijama i štite osjetljivu kožu.

Dok štite od infekcija i problema s kožom, dlačice također sprečavaju strane čestice kao što su prašina i patogene bakterije da dođu u kontakt s tijelom i pomažu u kontroli vlage u toj zoni, što umanjuje rizik od gljivičnih infekcija.

Uklanjanje dlačica, brijanjem ili voskom, može iritirati kožu i izazvati upalu folikula dlačica, što može ostaviti mikroskopske otvorene rane.