Zašto napraviti piling usana?

| Beauty |

Instagram/@rosiehw

Koža na usnama izuzetno je osjetljiva na vanjske podražaje.

Barem jednom godišnje svakome ispucaju usne. One ne samo da estetski nisu lijepe, nego i uzrokuju zatezanje,  peckanje i nelagodu područja oko usana. Većina nas u tom slučaju koristi razne proizvode za hidrataciju usana, no što je s prevencijom protiv ispucalih usana?

Kada je riječ o njezi usana sve što vam treba je samo par kućnih, domaćih sastojaka kako bi napravili piling za usne. Ključni dio kod pilinga za usne je hidratacija, za što može poslužiti mlijeko, ulje ili nekakav sličan hidratacijski proizvod, a za uklanjanje mrtvih stanica s usana možete upotrijebiti kućne začine kao što su sol ili šećer.

U nastavku vam donosimo recept za piling usana koji će vase usnice ostaviti glatkim, mekim i hidratiziranim.

Piling za usne od meda

1 žličica meda

1 žličica kokosovog ulja

1 žličica šećera

Pobrinite se da su svi sastojci na sobnoj temperaturi kako bi ih bilo lakše povezati te ih pomiješajte u posudici. Kada ste napravili svoj piling za usne kružnim pokretima nanesite ga na usne te na kraju obrišite maramicom ili isperite. Med će djelovati antibakterijski, a vitamin E iz meda će vratiti koži usana elastičnost i vlagu. Kokosovo ulje je sastojak koji će pilingu pružiti dodatnu gustoću. Veoma je bogat antioksidansima i veoma efikasno hidrira i hrani usne, a šećer će poslužiti za uklanjanje mrtvih stanica s usana.