Zašto koristiti esenciju ruže u njezi kože?

| Beauty |

Instagram/@soapbrows

Sve više beauty brendova vraća se holističkom prirodnom pristupu proizvodnje te u svoje proizvode uključuju preparate koji su se koristili u drevnim vremenima.

Jedna od najpopularnijih esencija, zasigurno, je esencija ruže koju su Turci prvi počeli upotrebljavati u svojim beauty ritualima prije 2000 godina. Eterično ulje ruže jedno je od najdragocjenijih i najskupljih jer je za jedan kilogram ove skupocjene esencije potrebno čak četiri tone ružinih latica. No, dovoljno je samo nekoliko kapi ulja da se poboljša bilo koji kozmetički pripravak.

U proizvodnji kozmetike primjenjuje se biotehnologija kojom se iz ruža “izvlače” matične stanice koje obnavljaju kožu.

Esencija ruže puna je vitamina, minerala i antioksidansa koji hidratiziraju kožu. Također, sadrži antiseptička i protuupalna svojstva koja smanjuju crvenilo te smiruju iritaciju.

Ekstrakt ružinog ulja poboljšava teksturu, pa čak i liječi stanja kože kao što su psorijaza i atopijski dermatitis. Istraživanja su pokazala da eterično ulje ruže ubrzava zacjeljivanja rana, zadržava hidrataciju i smanjuje razinu kortizola (hormon stresa) u tijelu.

Udisanje mirisa ružina ulja, kao i ružine kupke i masaža, preporučuju za ublažavanje tjeskobe, nesanice, bolova i malaksalosti, a ruži se čak i pripisuju afrodizijačka svojstva.