Zašto je tekuće rumenilo bolji izbor od onog u prahu?

| Beauty |

 

Rumenilo u prahu klasik je u svijetu rumenila koji se nalazi u make up kolekcijama većine ljubiteljica šminke.

Posljednjih nekoliko godina, nakon pojave rumenila kremaste teksture, pojavilo se rumenilo u tekućem obliku. Iako su mnogi bili zaintrigirani ovim inovativnim novitetom, njegova reputacija proizvoda teškog za korištenje bilo je ono što je obeshrabrilo mnoge.

Vrijeme je pobilo predrasudu o teškom nanošenju tekućeg rumenila i njegova popularnost je, polako, ali sigurno, kontinuirano rasla. Sve više beauty insajdera u ovom su proizvodu prepoznali njegov puni potencijal i s mnogobrojnim sljedbenicima na društvenim mrežama podijelili koliko korištenje tekućeg rumenila može biti jednostavno.

Ono što je najbolje kod tekućih rumenila je to što se mogu nanijeti bilo čime – prstima, četkicom ili beauty blenderom, a također se mogu koristiti za više stvari. Možete ih koristiti kao sjenku za oči ili kao ruž za usne. Ako rumenilo nanesete tankom četkicom na liniju kapka, možete postići efekt tuša za oči u boji.

Također, tekuća rumenila su dugotrajnija opcija od onih u prahu. Ne blijede, stope se s kožom i traju onoliko dugo koliko imate šminku na licu. Kako biste dodatno produžili i pojačali efekt tekućeg rumenila, preko njega možete u tankom sloju nanijeti ono u prahu.

Kada je u pitanju nanošenje tekućeg rumenila, pravilan redoslijed nanošenja je prvo tekući puder pa onda rumenilo. Zapamtite da tekuće i praškaste formule ne smijete miješati. Nemojte čekati da se lice setuje puderom u prahu pa tek onda da nanesete rumenilo. Velika je šansa da će vam lice biti puno mrlja pa tekuće rumenilo obvezno nanosite preko tekućeg pudera i setujte puderom ili rumenilom u prahu