Zašto je dobro uvrstiti kivi u vaš skin care

| Beauty |

Sve dobrobiti kivija za Vašu kožu

Svi znamo kako je kivi odličan za naše zdravlje jer obiluje vitaminom c. No budući da kivi ima visoku zasićenost vitaminom c on je odličan i u njezi naše kože. Svi smo navikli konzumirati kivi kao prehrambenu namirnicu no nismo ni svjesni kakve pozitivne efekte on može donijeti našoj koži.
Neke od prednosti korištenja svježeg kivija u Vašoj svakodnevnoj skin care rutini jesu što on stimulira proizvodnju kolagena, koji je zaslužan za mladolik izgled i elastičnost kože. Također svježi kivi sprječava ubrzano starenje kože odnosno kivi našoj koži daje svjež i mladolik izgled. Kivi je odličan u sprječavanju nastanka bora, koje su vječiti neprijatelj svih žena. Svi već znamo kako je hidratacija kože možda i najbitniji korak u svakodnevnoj skin care rutini, a kivi je upravo zadužen za dubinsku hidrataciju.

Sve dobrobiti kivija za Vašu kožu

Pitate se kako je moguće uvrstiti svježi kivi u svakodnevnu skin care rutinu? Mi imamo odgovor na to pitanje. Kivi je potrebno pretvoriti u prah. Ako se pitate kako će te to napraviti onda slijedite daljnje upute.
Kivi je potrebno oguliti od njegove bodljikave kože zatim ga je potrebno narezati na tanke ploške. U međuvremenu na protvan za pečenje stavite papir za pečenje i na njega posložite ploške kivija. Kivi je zatim potrebno dehidrirati dok ne dobijete tvrde ploške koje su lako lomljive. Nakon što ste napravili dehidrirane ploške kivija potrebno ih je staviti u blender i "blendati" ih dok ne dobijete prah. Nakon što ste samljeli kivi i dobili jednoličan prah možete ga dodati svojoj skin care rutini.