Zašto je hladan tuš pametnija ideja za vašu kožu od vruće kupke?

| Beauty |

Instagram/ @tamara

Suprotno uvriježenom mišljenju o savršenoj spa večeri za naše tijelo koja uključuje dugu kupku, zapravo je hladan tuš realističniji i pametniji izbor.

Hladan tuš može potaknuti energiju i pomoći da se ujutru lakše probudimo. Osim toga, tuširanje hladnom vodom ima i brojne beneficije.

Hladna voda može vam pomoći ubrzati cirkulaciju. To za vaše lice može značiti svjež i blistav izgled. Dobra vijest je da ne morate biti predugo pod hladnom vodom. Tuširanje u blago hladnoj ili čak mlakoj vodi dovoljno je za njegu.

Navika svakodnevnog tuširanja hladnom vodom pomaže vašoj koži da ostane mlada i lijepa. Hladna voda aktivira vaš živčani sustav, a tijelo oslobađa hormone koji se bore protiv stresa. Studije sugeriraju da psihološki stres ima direktan utjecaj na starenje kože i negativno utječe na razne sustavu u tijelu.

Hladan tuš šalje ogromnu količinu električnih impulsa u mozak i potiče oslobađanje "sretnih hormona" ili endorfina. Kad tijelo otpusti ove kemikalije, nivo stresa opada pa ćete izbjeći probleme poput akni, psorijaze i dermatitisa.

Prohladna voda smanjuje pore. Također vašem licu daje vitalnost i pojačava svjetlinu kože. Osim toga, lice će izgledati manje podbuhlo i crveno.

Vreli tuševi mogu upaliti kožu uzrokujući crvenilo i ljuštenje. Hladna voda izaziva suprotne efekte. Hlađenje kože hladnim tuševima pomaže u smanjenu intenzivnog ljuštenja uzrokovanog psorijazom.