Zašto je double cleansing najbolja metoda čišćenja lica

| Beauty |

Jeste li znali zašto je double cleansing tehnika tako dobra?

Double cleansing kao što sam naziv kaže podrazumijeva duplo čišćenje lica. Fora je u tome da se lice prvo očisti uljnim čistačem, a zatim čistačem na bazi vode.
Čistač na bazi ulja potrebno je nanijeti na suhu kožu i umasirati ga te zatim isprati vodom. Nakon toga je potrebno na kožu umasirati gel odnosno čistač na bazi vode također ga umasirati i isprati vodom.

Jeste li znali zašto je double cleansing tehnika tako dobra?

Zašto je double cleansing najbolja tehnika pranja lica?
Gore navedenom i objašnjenom tehnikom najbolje čete skinuti šminku pa čak i onu vodootpornu. Nećete imati problema sa skidanjem pudera ili maskare jer metoda double cleansinga otklanja sve slojeve i proizvode šminke. Ona je vrlo učinkovita i pri skidanju krema sa zaštitnim faktorom koje su, također, vrlo često vodootporne.
Znamo kako mnogi skin care proizvodi znaju isušiti lice, metoda double cleansinga je genijalna kada je taj problem u pitanju jer ona neće isušiti vašu kožu zbog uljnog čistača, ali isto tako ni neće začepiti vaše pore zbog čistača na bazi vode.
Kada se radi o tehnici double cleansinga vrlo je bitno da s kože lica dobro skinete uljni čistač kako vam ne bi začepio pore i time uzrokovao nastanak prištića.