Zašto je aktivni ugljen dobar za vas?

| Beauty |

Već neko vrijeme aktivni ugljen preplavljuje naše tržište.

 

Poznate beauty blogerice kunu se u proizvode na bazi aktivnog ugljena. Preparati poput maski za lice i pasta za zube jedni su od najprodavanijih. Naime, aktivni ugljen tretiran je kisikom kako bi što učinkovitije izvlačio nečistoće te djeluje kao magnet za privlačenje i apsorpciju prljavštine i ulja, a u Aziji se već stoljećima koristi kao detoksifikacijsko sredstvo.

Ovo je su razlozi zašto bi ste, pod hitno, trebali uvesti aktivni ugljen u svoju beauty rutinu:

Učinit će vašu kožu sjajnijom i čišćom

Zbog svoje jedinstvene sposobnosti izvlačenja nečistoća, ugljen čisti sva područja lica koja su sklona mašćenju i začepljenim porama.

Izbjeljuje zube

Aktivni ugljen u zubnim pastama nije ništa novo,ali postaje sve popularniji. Ugljen djeluje tako da se zalijepi za plakove i prljavštinu na zubima te podiže mrlje na isti način na koji čisti pore na licu i time vaše zube čini bjeljima.

Smanjuje mašćenje kose

Ako želite da vam kosa bude iznimno čista i sjajna kupite šampon na bazu drvenog ugljena. Takvi šamponi dubinski čiste vaše vlasište te potiču rast kose.

Pomaže u detoksifikaciji

Aktivni ugljen stoljećima se koristi kao preparat za čišćenje tijela od toksina. Kemijski se veže na druge tvari u svojoj površini te može apsorbirati svoju težinu, što je iznimno vrijedno u procesu apsorpcije toksina, atoma i iona.