Zašto biste zimi trebali koristiti hijaluronsku kiselinu

| Beauty |

Skin care zimi podrazumijeva hijaluronsku kiselinu

Svako godišnje doba zahtjeva drugačiju skin care rutinu odnosno proizvode s kojima njegujemo kožu. Razlog tomu jesu drugačiji vremenski uvjeti koji uvelike imaju utjecaj na našu kožu. Tako ljeti ponajviše trebamo paziti da kožu zaštitimo od štetnih zraka sunca, dok nam zimi fokus u njezi kože treba biti na hidrataciji. Zašto?

Skin care zimi podrazumijeva hijaluronsku kiselinu

Niske temperature kao i vjetar koji zimi često puše jako isušuju kožu. Osim hladnoće i vjetra, zimi, puno vremena provodimo u zatvorenim prostorima u kojima je uključeno grijanje. Grijanje dosta utječe na vlažnost zraka odnosno zrak u prostorijama koje grijemo je vrlo suh što automatski utječe i na suhoću kože. Iz tih je razloga zimi potrebno hidratizirati kožu više nego u ostalim godišnjim dobima.

Skin care zimi podrazumijeva hijaluronsku kiselinu

Hijaluronska kiselina pomaže nahraniti kožu kako bi poboljšala hidrataciju i elastičnost kože te kako bi ojačala kožu. Hijaluronska kiselina zaključava vlagu u vašoj koži te je zbog toga ona neizostavni dio svake zimske skin care rutine. Serum na bazi hijalurona korisitie svakoga dana, u jutarnjoj skin care rutini.