Zašto biste trebali uvrstiti kofein u svoju skincare rutinu?

| Beauty |

Instagram/@frassyaudrey

U posljednje vrijeme skincare rutina većine žena prožeta je raznim kiselinama i retinolom, ali prema nekim izvještajima, kofein je glavni sastojak najprodavanijih proizvodima ove godine.

Svi znamo što kofein može učiniti za naše umorne umove i takvu energiju priželjkujemo kako bi potaknuli svoju umornu kožu.

Naime, kofein pokreće sve vrste procesa, ako se primjenjuje lokalno. On je vazokonstriktor, što znači da smanjuje krvne žile, što može privremeno umanjiti pojavu natečenosti, poput vrećica ispod očiju, i crvenila povezanog s rozacejom.

Kofein pojačava proizvodnju kolagena i pomaže u rješavanju neuglednih finih linija te minimizira pojavu tamnih krugova. Također, pojačava cirkulaciju kože, povećava njezin sjaj te ima antioksidacijske i protuupalne učinke.

Zajedno s biotinom i biljnim kolagenom, štiti kosu od oštećenja slobodnih radikala i daje folikulama dlake dobrodošao poticaj te sprječava neželjeni gubitak kose i osigurava da vaša kosa bude što gušća.

Primjenom na tijelo, kofein, ima blagi dehidrirajući učinak pa zato smanjuje sadržaj vode u koži i time privremeno poboljšava izgled celulita.

Ako na umu imate dugoročne učinke za svoj cilj, ostat ćete razočarani. No, ako želite iskoristiti privremene benefite kofeina u boriti protiv crvenila ili želite zaštititi svoju kožu od okoliša, tada biste, kofein, trebali dodati u svoju skincare rutinu.