Zašto biste trebali početi koristiti sapune u svojoj beauty rutini?

| Beauty |

Instagram/@unwrappedlife

Nekada je davni stari sapun bio je jedini proizvod za njegu kože i kose.

Zatim su ga zamijenili razni šamponi i drugi proizvodi namijenjeni za uklanjanje prljavštine dana i ostavljanje čistog platna. No, svi te beauty proizvodi imaju i svojih nedostataka. Naime, oni sadrže tvari za uklanjanje ulja koje mogu ostaviti kožu suhom i zategnutom, a i plastične boce u kojima se nalaze zagađuju okoliš.

Zahvaljujući povećanom naglasku na održivosti i poboljšanim formulacijama, skromni sapuni ponovo bilježe uspon u beauty svijetu. 


Korištenje čvrstih šipki sapuna može u potpunosti iskorijeniti bilo koji otpad te nude potrošačima alternativu koja ne ugrožava kvalitetu.

Jedna šipka prirodnog sapuna sadržava količinu proizvoda jednaku trima bocama šampona.

U tome je ljepota sapuna. Oni su ekološka alternativa plastičnim bocama i kontejnerima za losione i maske na koje se svakodnevno oslanjamo. Sapuni se ne nalaze u nikakvim spremnicima te su dugotrajniji i višenamjenski.


Naravno, postavlja se i pitanje učinkovitosti. Daleko od prijašnjih proizvoda, današnji sapuni ne sadrže sastojke koji remete prirodne procese tijela i uzrokuju iritaciju. 

Činjenica da je manje kemikalija uključeno u formulacije znači da postoji manje mogućnosti za rast mikroba, a samim tim i manje oštrih konzervansa, što krajnji proizvod čini puno nježnijim i boljim za vašu kožu.

Industrija ljepote odgovorna je za ogromne količine plastičnog otpada, a to je sigurno jedan od najvećih izazova s ​​kojima se naš planet suočava.

Puno kozmetičkih proizvoda, posebno onih vrhunskih marki, sadrže pakete unutar paketa, od kojih nijedan ne može biti recikliran jer je napravljen od miješanih materijala. 

Ljepota alternativnih proizvoda bez pakiranja, poput sapuna, nesumnjivo podiže traku održivosti i omogućava nam lakše donošenje svjesnijih izbora.

Zato ako želite isprobati nešto novi i podići svoju beauty rutinu na viši nivo, isprobajte neke od mnogobrojnih sapuna za pranje kose i tijela koji se nalaze u ponudi.