Zašto biste trebali napraviti piling vlasišta?

| Beauty |

Instagram/@laurie_ferraro

Scrubovi za lice i tijelo  svima su dobro poznati, ali jeste li ikada pokušali napraviti piling vlasišta?

Našim vlasištima potrebna je jednaka briga kao i ostatku naše kože. Samo zato što ne možemo vidjeti svoje vlasište , ne znači da ono ne postoji. Ako svoje vlasište održavate čistim i zdravim pomoći ćete svojoj kosi da postane sjajnija i voluminoznija.

Vlasište je jedan od najzanemarivanijih dijelova cijelog tijela, ali ono je mjesto na koje bi svi trebali obratiti pažnju. Život naše kose započinje u folikulama koje se nalaze oko četiri milimetara ispod površine vlasišta, a kada vlasi kose izađu na površinu važno je da je naše vlasište zdravo kako se ne bi pojavila perut.

Dobar piling vlasišta pomaže da kosa raste u zdravom okolišu,uklanja višak sebuma, potiče cirkulaciju i uklanja mrtve stanice kože i ljuskica uzrokovane nakupljanjem viška proizvoda za njegu kose. Također, pomaže boljem rastu kose i daje kosi zrcalni sjaj, a vaše vlasište ostavlja osvježenim i čistim.

Izbjegavajte prejako masiranje, posebno ako imate osjetljivo vlasište, a piling koristite najviše dva puta tjedno uz nježan dodir.