Zapovijedi za njegu kože koje morate slijediti ovog ljeta

| Beauty |

Instagram/@doutzen


Povišene temperature,izlaganje suncu i sve više vremena provedenog na otvorenom dovode do pogoršanja tena lica.

Problem nastaje jer većina žena ne želi izaći iz svoga doma bez šminke. Iako stručnjaci savjetuju da se ljeti ne šminkamo, većina nas ne može odoljeti stavljanju barem malo pudera kako bi izjednačili ten lica.

Donosimo vam zapovijedi za njegu kože koje morate pratiti ovog ljeta kako bi vaš ten izgledao bezprijekorno te kako biste koristili minimalnu količinu šminke koja šteti vašem licu:

Uvijek nosite SPF zaštitu

Važno je svakodnevno nanositi SPF zaštitu koja djeluje kao barijera te štiti vaše lice od UVA i B zraka. Minimalni faktor trebao bi biti 30 te se treba nanositi što češće tijekom dana.

Tretman vitaminom C

Dodajte tretman vitaminom C u svoju svakodnevnu beauty rutinu. Vitamin C vašu kožu učinit će sjajnom,a antioksidansi koje sadrži usporit će starenje zdravih stanica vaše kože, posvijetliti pigmentaciju te čak i izravnati površinski sloj.

Hidratizirajte se

Temperaturne promjene i vrućina uzrokuju povećano trošenje vode u našem organizmu, što dovodi do dehidracije koja uzrokuje pojavu bora na licu kao i gubitak sjaja kože. Povećajte svoj dnevni unos vode za 500-1000 ml.

Zamijenite puder nečim lakšim

Manje je više! U ovo najtoplije doba godine važno je naglasiti da teški puderi začepljuju pore i ne dopuštaju vašoj koži da diše. Umjesto pudera odaberite odgovarajuću hidratantnu  kremu i dobar korektor.