Započnite dan s vodom i limunom

| Beauty |

Nezadovoljni ste stanjem svojeg organizma? Ako ste napokon odlučili u svoje jutro uvesti barem jedan ritual, neka to bude nešto što je veoma ljekovito i što je najvažnije, da vam ne uzima previše vremena – čaša tople vode s limunom. Koje su koristi od ovog napitka?

Jača imunitet. Ovakav napitak je bogat vitaminom C i kalijem koji stimulira moždane i živčane funkcije i regulira krvni pritisak.

Regulira Ph. Limun je alkalna hrana. Da, oni su kiseli, ali u našim tijelima oni su alkalni (limunska kiselina ne stvara kiselost u tijelu). Alkalno tijelo je ključ za dobro zdravlje.

Pomaže pri mršavljenju. Limun je bogat pektinima koji, između ostalog, smiruju potrebe za hranom. Sigurno ste već čuli za ’alkalne dijete’ i prehranu bogatu alkalnim namirnicama.

Pomaže probavi. Topla voda služi za poticanje gastrointestinalnog trakta i peristaltika-valove mišićnih kontrakcija u roku od crijevnih zidova. Limun i limete također imaju puno vitaminima i minerala i pomažu popustiti toksinima u probavnom traktu.

 Čisti kožu. Vitamin C pomaže smanjiti bore i mrlje. Limun i voda čisti toksine iz krvi koja pomaže zadržati kožu čistu.

I što je najvažnije, ovakav "hidrantan" početak dana je nešto najbolje što si možete priuštiti. Vašim stanicama je neophodna voda, one se sastoje od vode, a ako im ne dajete dovoljno vode, one umiru što vodi, najblaže rečeno, u stres, neraspoloženje, gubitak energije, bolest. 

Stoga svako jutro započnite s časom tople vode i sokom pola limuna, i već za mjesec dana ćete vidjeti rezultate te ćete se osjećati bolje.