Zanima vas kako pravilno nanijeti bronzer?

| Beauty |

Čim zatopli većina brandova u svojim ljetnim kolekcijama izbaci i bronzere, no usprkos tome mnoge žene još ne znaju kako i sto točno raditi s bronzerima, koji odabrati itd. 

Čemu služi bronzer? Bronzer služi prvenstveno za stvaranje dojma osunčane kože. 

Kako se koristi? Bronzer je najbolje nanijeti u obliku broja 3. Ja jagodice ( ili ispod ako koristite bronzer bez šljokica te želite napraviti i konture), uz ćelo, te uz vilicu. 

Kako izabrati bronzer? Prvo se odlučite za što ga želite jer iako neki vizažisti ne preporučuju raditi konture bronzerom, to je moguće ako je bronzer bez sjajnih čestica. Dakle, ako ćete raditi konture birajte mat bronzere prema podtonu vaše kože. Tako ćete odabrati bronzer u toplim bojama ako je vas podton topli, a ako ste hladni, takvog podtona će vam biti i bronzer. Ako ste vise neutralni, kao i ja, imate sreće jer većinom možete koristiti oboje ako nije pretoplo ili prehladno, a možete i kombinirati tj miješati. Bitno je također ne uzeti pretamnu boju jer s bronzerom treba polako tj. dozirati ga lagano, ali uzmite u obzir da je lakše dodati nego oduzeti.

Najbolje bi bilo isprobati prije kupnje na jagodicama ili pod jagodica da vidite kako vam boja leži. Bronzer treba biti svakako tamniji par nijansi od vas, ali treba biti prirodan, da kontrast ipak nije prevelik, zapamtite, treba oponašati prirodne sjene.

Prijedlozi za bronzere - Osobno koristim par različitih bronzera, ali odličan izbor i povoljan od jeftinijih brandova ima Golden rose. Essence ima ogromne bronzere (ja imam za plavuše), wet n wild, L'oreal ima sjajan bronzer/rumenilo, od skupljih brandova obavezno je spomenuti Guerlain koji imaju ogroman izbor, kao i Dior.

Dobro je spomenuti da postoje i tekući bronzeri, većinom ih nisam viđala kod povoljnijih brandova.Takvi bronzeri su većinom sjajni te osim osunčanog izgleda daju i sjaj te izgledaju odlično, ali nisu za svaku priliku. Takvi bronzeri mogu ici preko cijelog lica ali i preko šminke, no opet, treba paziti dobro na boje.

S kakvim kistom nanositi bronzer?

Kada se radi o konturiranju  koristim fan brush iliti kist koji izgleda kao paunov rep. To je zbog toga što odlično blenda te ulazi u kozu ispod jagodice. Ako se radi o osunčanom izgledu, onda se može koristiti manji okruglasti kist kao što ja koristim za rumenilo. No, nanošenje nemojte započeti od sredine lica prema kosi već obrnuto zato što želimo izblendati te da boja prelazi iz više u manje, da izgleda prirodnije. Pripazite ako imate proširene pore i problematičan ten da ne uzimate presljokicave bronzere jer će dodatno naglasiti nepravilnosti.