Zakoni skin care-a: koji se sastojci ne smiju miješati

| Beauty |

Koje sastojke ne smijete miješati u skin care rutini?

Novi ste u svijetu skin care-a no htjeli biste uvesti neke nove proizvode u vašu rutinu? Onda ste definitivno na pravom mjestu jer u nastavku vam donosimo koje sastojke nikako ne biste smjeli miješati.

Koje sastojke ne smijete miješati u skin care rutini?

1. Retinoidi i AHA kiseline
Retinoidi kao što su na primjer retinol, retinaldehid i adapalen tretinoin i AHA kiseline kao što su na primjer glikolna, mliječna, bademova i citrična se nikako ne bi smjeli koristiti u isto vrijeme. Razlog tomu jest što kada tek počnete koristiti retinoide može doći do iritacije i guljenja kože što u kombinaciji s AHA kiselinama, koje eksfoliraju kožu, na kožu vašeg lica može djelovati tako da je isuši i iziritira. Ova kombinacija čak može dovesti do stvaranja novih akni.
2. Retinoidi i Benzoil peroksid
Benzoil peroksid ustvari umanjuje efekte koje retinoidi mogu postići na vašoj koži. Kombinacija retinoida i benzoil peroksida može čak izazvati i iritacije stoga ih je puno bolje koristiti na odvojene dane ili benzoil peroksid ujutro, a retinoid navečer.
3. Retinoid i vitamin C
Kako bi vitamin c prodro što dublje u vašu kožu potrebno ga je kombinirati s kiselim ph vrijednostima dok retinoidi bolje funkcioniraju s bazičnom ph vrijednosti stoga kombinacija ta dva sastojka može biti iritabilna.
4. Retinoidi i Salicilna kiselina
Iako je ova kombinacija podnošljiva za mnoge tipove kože ipak treba biti pažljiv jer kombiniranje retinoida i salicilne kiseline može dovesti do suhe kože.