Zaboravite na celulit i ove neistinite mitove koji kruže o njemu

| Beauty |

 Naravno da ga mrzimo. Ali činjenica je da čak 90% žena na svijetu imaju celulit na nekom dijelu tijela i u nekom obliku. Bez obzira na sve tjelesne karakteristike. Iako nažalost ne postoji baš mnogo toga što možemo učiniti, važno je da neke zablude i mitove izbacite iz glave, a naučite zašto se javlja i možemo li ga se riješiti jednom zauvijek. 

Mit: Samo djevojke s viškom kilograma imaju celulit.
Ne. Celulit (masno potkožno tkivo koje stvara neravnine na koži zato što gura vezivno tkivo) je neprijatelj svih djevojaka, bez obzira na kilograme i oblik tijela. Ako imate višak kilograma, celulit može biti vidljiviji, ali na njega utječu i godine, genetika, veliko variranje kilograma pa čak i oštećenja od sunca. 

Mit: Kad gubimo kilograme nestaje i celulit. 
S obzirom na to da je veliko variranje težine jedan od ključnih faktora vidljivosti celulita, gubitkom kilograma celulit neće nestati. Dapače, može biti još vidljiviji. Brzinske dijete nisu zdrave, a naglim gubitkom elastina u koži, celulit će se samo još više nazirati kroz kožu.

Mit: Cardio je najbolji odgovor na celulit
Da, vježbanjem jačamo tkivo ispod kože zahvaćene celulitom. Ali to se ne može dogoditi od trčanja. Mišiće ćete najviše ojačati vježbama snage i utezima, a cardio će pomoći u gubitku masnog tkiva. 

PureBoostX - prve tenisice za trčanje dizajnirane isključivo za žene!
PureBoostX - prve tenisice za trčanje dizajnirane isključivo za žene!

Mit: Kreme koje zatežu kožu uklonit će celulit
Žao nam je, ali bez obzira na sve što piše na etiketi - nema te kreme koja će ukloniti celulit. Određeni proizvodi svakako mogu pripomoći u njegovoj vidljivosti, ali dugoročno ćete ipak morati paziti na prehranu i redovito vježbati. 

Mit: Liposukcijom će celulit biti manje vidljiv
Osim što je skupa i bolna, liposukcijom možete i učiniti situaciju s celulitom još gorom, zato što se poigravate s distribucijom masnog tkiva. Radije se držite svoje uobičajene rutine vježbanja i prihvatite činjenicu da ga sve imamo. Doslovno, sve.