Vodič za uštedu kod kupnje kozmetičkih proizvoda

| Beauty |

Make- up vizažisti složili su se kako skupo ne znači uvijek i kvalitetno, ali postoje neki proizvod za koje se dugoročno isplati dati nešto više novca, kao i oni proizvodi koji za manju cijenu rade više nego solidan posao. Pa pogledajte koji su to kozmetički proizvodi u koje se isplati uložiti. 

Puder i korektor sigurno nisu proizvodi na kojima želite uštedjeti. To su osnovni proizvodi koji idu na cijelo lice i na najosjetljivije dijelove lica, na koži su gotovo cijeli dan, svaki dan. Osim što trebaju imati što kvalitetnije sastojke kako bi što manje štetili koži, ako sastojci nisu doro formulirani, na licu mogu izgledati poput maske.


Rumenilo, iako su police drogerija prepune ovih proizvoda, i ima ih svaki brend u nevjerojatnom rasponu nijansi, profesionalci su složni kako je rumenilo jedan od proizvoda u koji se također isplati uložiti. Poučeni iskustvom tvrde kako za razliku od onih skupljih i kvalitetnijih koji na licu izdrže cijeli dan, oni jeftiniji gube svoj intenzitet već nakon nekoliko sati.


Bronzer je proizvod na kojem se isplati uštedjeti, naročito ako se odlučite na onaj u prahu. Vizažisti tvrde da ako se pomno nanese nema razlike između onih skupljih i onih jeftinijih.


Maskara je također proizvod na kojem se može uštedjeti, prem vizažistima Max Factor 2000 Calorie ili L'Oreal Paris Miss Baby Roll maskara pun su pogodak.

Između sjenila za oči i eyelinera, sjenilo je ono u koje se isplati uložiti. Kvalitetnija sjenila bolju su pigmentirana, lakše se blendaju i dugotrajnija su. Kod eyelinera navodno ne postoje bitnije razlike, osim u kistiću, sastav proizvoda je vrlo sličan.
Gel za obrve, definitivno jeftinija verzija, neka vaše obrve uvijek budu dobro oblikovane i uredne, a bitnije je kako nanosite proizvod na njih nego koji proizvod.


Sjajilo za usne ionako najčešće popravljate više puta dnevno, naročito ako ste pušač, uostalom hrana i piće ne potpomažu njegovu dugotrajnost. Pristupačniji brendovi imaju gotovo jednak izbor nijansi pa uštedite na ovom proizvodu.

Ruž za usne, vizažisti savjetuju da isprobate nekoliko jeftinijih ruževa za usne dok ne odlučite što želite i što vam odgovara. Tamnije ili svjetlije nijanse, mat ili sjajnije teksture, a onda uložite u neki kvalitetni ruž koji će i njegovati usne. S druge strane, ako volite eksperimentirati s ruževima nema potrebe da trošite puno novca na takav proizvod.