Vodič za pronalazak savršenog pudera

| Beauty |

Instagram/@fentybeauty

Neke stvari poput olovke za oči ili maskare pretežno dolaze u jednoj veličini, ali za puder vrijedi potpuno drugo pravilo.

Čak i za iskusnog poznavatelja ljepote pronalazak savršenog pudera može biti zastrašujući zadatak. Uz sve dostupne marke, nijanse i personalizaciju može biti teško odabrati formulu koja je savršena za vaše potrebe.

U nastavku pročitajte koje korake biste trebali slijediti kako bi pronašli vaš idealni puder.

Odredite svoj tip kože

Razmislite o svojim problemima i radite s njim, a ne protiv njih.

Svoj puder trebali biste pokušati prilagoditi oko svojih specifičnih problema, bilo da je to zdravstveni problem, kao što su ekcemi, ili jednostavno želite svoju kožu učiniti da izgleda svjetlija i sjajnija.

Tipovi kože dijele se na suhu, masnu i kombiniranu kožu.

Povrh toga, možda ćete se baviti i problemima koji se tiču tuposti, dehidratacije, nepravilnosti lica i osjetljivosti kože.

Odredite ton svoje kože

Prvo pogledajte izložena područja tijela. Ako su vam prsa i ramena više crvena i ružičasta, sigurno je reći da imate ružičaste tonove, a ako ste zlatni, breskvasti ili žuti, onda imate toplije podtonove.

Vaše lice mora odgovarati vašem tijelu.

Imajte na umu da to nema nikakve veze s tim koliko vam je neka boja tamna ili svijetla. Bilo koja boja kože može imati hladne, tople ili neutralne tonove.

Što se tiče nijanse pudera, nju ćete morati fizički isprobavati sve dok ne pronađete onu koja se najbolje stapa s bojom vaše kože.

Razmotrite svoje potrebe za pokrivanjem

Kad birate razinu pokrivenosti, zapitajte se koliko želite da se vaša prirodna koža vidi.

Ako je odgovor puno, odaberite laganu podlogu ili čak dobro tonirano hidratantno sredstvo, a ako odgovor nije puno, odaberite puder srednje pokrivenosti koji možete "izgraditi" za potpuno prekrivanje.

Potpuna pokrivenost nije odgovor na neujednačenu teksturu

Ponekad ljudi misle da će puder pune pokrivenosti riješiti problem teksture kože, ali stvar je zapravo obrnuta. Puder potpune pokrivenosti učinit će da se vaša tekstura čini podignutom i neujednačena.

Ključ je rješavanje pojedinačnih problema s kožom, a ne traženje pudera koji će sve prekriti.

Aplikacija je ključna

Ne radi se samo o pronalaženju prave formule, već i o načinu na koji primjenjujete puder.

Za veće pokrivanja koristite četkicu za puder, a mokru spužvicu za ako svom looku želite dodati vlagu i blistavosti.