Vježbanje u uredu?

| Beauty |

Svakodnevni rad u uredu sa sobom nosi napetost, sres i nervozu. Vremena za vježbanje u prirodi ili u teretani je malo ili ga uopće nema pa je pitanje kako aktivirati svoje tijelo i kako se lakše suočiti sa svakodnevnim pritiscima. Ako ste spremni podnijeti čudne poglede svojih kolega, možete od svog ureda napraviti teretanu i svaki dan odraditi osnovne vježbe kako bi opustili svoje tijelo.

Okretanje uredske stolice

Dobar način da ojačate svoje trbušnjake jesu vježbe u kojima vam rekvizit može biti uredska stolica. Vježbu radite tako da se spustite na koljena i stavite ruke na stolicu. Uvucite trbuh i lagano pomjerajte stolicu lijevo i desno od vas, ali tako da ni jednog trenutka ne pomjerite koljena. Kada osjetite da više ne možete, povucite stolicu ka sebi. Ovu vježbu možete raditi u tri serije po deset puta. I još jedna bitna napomena, ova vježba se može raditi jedino uz pomoć stolica s kotačima.

Čučnjevi

Najbolja vježba za noge i za podizanje stražnjice jesu čučnjevi. U uredu ih možete raditi tako da stanete ispred stolice i čučnete toliko dok stražnjicom ne dodirnete stolicu. Držite ispravljena leđa i grudi podignute na gore i gurajući se petama o pod polako ustanite. Napravite po deset čučnjeva u tri serije. Ruke možete držati na kukovima, a možete ih i ispružiti ispred sebe.

Iskorak sa spuštenim koljenom

Evo još jedne izvrsne vježbe za zategnute noge i stražnjicu. Stavite ruke na kukove i napravite veliki korak ispred sebe. Koljeno noge koja vam je natrag spustite toliko da dodirne pod, ali da se ne oslonite skroz na njega. Petom noge koja vam je naprijed odupirite se od pod i ispravite se toliko da vam se noga koja je natrag ispravi i podigne tako da je možete spustiti na stolicu. Vježbu radite 10 puta na jednoj, pa na drugoj nozi. 

Vježbe za tricepse

Tricepsi čine dvije trećine vaše ruke. Da vam tricepsi ne bi bili opušteni i mlitavi morate biti sigurni da radite dobre vježbe. Okrenite se leđima ka stolu i dlanove položite na rub stola. Savijte lakatove do 90 stupnjeva pa ih ispravljajte. Ovu vježbu ponovite u tri serije po 15 puta.