Vježba br.1 za izdužene mišiće i tanja bedra

| Beauty |

The Bar Method
The Bar Method

Obvezati se jednoj rutini vježbanja može pružiti nevjerojatno dobar osjećaj. Ali osjećaj stagniranja ili manjka napretka prema ostvarenju vlastitih ciljeva je kao pljuska u lice. Pogotovo ako imate osjećate da su vaša bedra previše ojačala i da izgledaju previše jako ili popularno rečeno - "nabildano". 

Ako su vam vaše uske traperice postale još uže bez obzira na religiozni fitness program koji pratite, imamo jako važne vijesti za vas: jača bedra NE MORAJU biti nuspojava vašeg napornog rada u teretani. Sve što trebate je uvrstiti u svoju fitness rutinu vježbe koje izdužuju mišiće bedara i tako ih čine vretenastijima. Upravo vam jednu takvu vježbu danas predstavljamo - dijamantni čučanj. Ovaj specifičan pokret pomno je osmišljen da izduži i tonira mišiće bedara tako što istovremeno isteže unutrašnji dio bedrenih mišića i jača vanjski dio. 

Trebamo napomenuti da je ovaj pokret namijenjen za jačanje i izduživanje mišića, a ne stvaranje smiješnog (i nezdravog) trenda "rupe između bedara"... U nastavku pročitajte i naučite kako ispravno raditi vježbu koja će vam promijeniti život. Provjereno!

1. Stavite jednu ruku na bok, a drugom se oslonite o primjerice stolac u visini struka. 

2. Položite stopala u široki "V", tako da su vam pete spojene, a prsti daleko udaljeni.

3. Podignite pete u zrak tako da samo stojite na vrhovima prstiju, ali pripazite da su vam pete i dalje spojene u zraku. 

4. Malo skvrčite koljena (kao da ćete se spustiti u čučanj) i zadržite se u najnižem položaju koji vam je ugodan. Pulsirajte u toj pozi i brojite do 10.

5. Kada osjetite da vam se mišiću tresu - na dobrom ste putu! Upravo je taj položaj u kojem osjećate mišiće idealan za izvođenje vježbe i pokušajte ostati u toj pozi još 6 setova po 10 pulsirajućih ponavljanja.  

Diamond squat
Diamond squat