Vitamin E novi je heroj u rutini njege lica

| Beauty |

Instagram/@zoiageliki

Postoji mogućnost da već koristite ulje vitamina E u nekim proizvodima za njegu kože, ali niste toga svjesni.

Vitamin E nosi brojne prednosti. Pomaže u borbi protiv starenja, zaglađuje kožu i minimalizira pojavu tamnih mrlja na vašem licu. Pojavljuje se u kombinaciji s vitaminom C, a pronaći ga možemo u izvorima poput avokada, maslinovog ulja i slatkog krumpira.

Često ga nalazimo u kremama za područje oko očiju, serumima i hidratizirajućim proizvodima za njegu lica, a kupiti se može i u obliku čistog ulja za samostalnu upotrebu ili miješanje s drugim proizvodima.

Ulje vitamina E je antioksidans, što znači da se bori protiv slobodnih radikala u našim tijelima koji su uzrokovani UV zračenjem i zagađenjem. Slobodni radikali uzrokuju mutaciju stanica, koja dovodi do sitnih linija, bora i tamnih mrlja te bolesti poput raka kože.

Također, ulje vitamina E, može pomoći izblijedjeti tamne mrlje i ožiljke, smiriti upalna stanja kože i pružiti dugotrajnu vlagu, bez da oštećuju zaštitnu barijeru vaše kože.

Svatko tko se bori s oštećenjima sunca, gubitkom elastičnosti i dehidracijom kože, može imati koristi od ulja vitamina E. Budući da ono apsorbira UV svjetlo i djeluje kao prirodna barijera protiv sunca, preporučuje se njegovo nanošenje ispod dnevnog SPF-a za dodatnu zaštitu.

Visoko koncentrirani oblik ulja vitamina E može biti pretežak za nošenje ispod šminke tijekom dana pa se , umjesto toga, opredijeliti možete za proizvode koji sadrži razrijeđenu verziju vitamina E, poput raznih seruma. Čisto ulje treba čuvati za noćnu uporabu.

Ne samo da je samo po sebi vrlo učinkovito, nego je u kombinaciji s drugim aktivnim tvarima, poput vitamina C i ferulinske kiseline, još učinkovitije. 

Vitamin E i vitamin C često se kombiniraju u jedan snažan eliksir koji nudi dvostruku zaštitu. Vitamin C adresira površinu kože, dok vitamin E prodire dublje u nju. Dakle, vaši omiljeni serum vitamina C također sadrži vitamin E, što vam omogućuje da iskoristite prednosti kombiniranih antioksidanata.

Vitamina E trebali bi se kloniti ljudi s osjetljivom kožom sklonom izbijanju prištića jer ono pogoršava akne te dovodi do ljuštenja i svrabeža kože.