Vaš balzam za usne vam više šteti nego što mislite

| Beauty |

Najbolji balzami za usne
Najbolji balzami za usne

Balzam za usne je must-have u našoj torbici - UVIJEK! Bilo da se njime borimo protiv hladnog vremena ili nam služi kao baza za ruž ili kao zaštita od mrlja koje crno vino ostavlja na našim usnama - priznajemo da imamo nekoliko (desetaka) balzama po kući i torbicama.

Koliko god ga volimo, znalo se dogoditi da nam se naše ispucale usne čine još gorima nakon nanošenja svog voljenog balzama. Tako se stvara onaj začarani krug nanošenja sve više i više balzama, ali usne i dalje ostaju ispucane. Srećom, nedavno smo pročitali revolucionarno otkriće: neki balzami za usne ih stvarno isušuju! Ludo, zar ne? 

Izgleda da je problem u čestom sastojku koji se nalazi u balzamima za usne: humektantu. Može ga se naći u formi glicerina ili hijaluronske kiseline. Već godinama nam govore da trebamo tražiti glicerin u proizvodima za njegu lica jer hidratiziraju kožu, pa kako je to moguće? 

Nuxe obojeni balzami za usne
Nuxe obojeni balzami za usne

Sve ono što znamo o njezi usana dolazi iz istraživanja kojima su se koristili sastojci za obnovu oštećene kože, poput hijaluronske kiseline i emolijenata. No međutim, kada su usne suhe i oštećene, više nisu zaštićene od negativnih faktora okoliša. Tako da prvo (i najvažnije) treba zacijeliti oštećenja (sa humektantima), a zatim uključiti ostale sastojke kako vam se usne više ne bi sušile. 

U praksi ovo znači sljedeće: ako koristite proizvod sa humektantima, vaša koža će zadržati vlagu, ali će vam trebati vazelin ili Aquaphor da spriječite sušenje usana i stvorite barijeru. Kao da ste udružili snage!