Uz ove savjete odgodite posjet frizeru nakon godišnjeg odmora

| Beauty |

Baš poput kože i kosa zahtjeva posebnu njegu ljeti. Iako je kosa tijekom cijele godine izložena različitim negativnim utjecajima najdraže godišnje doba prema njoj je ipak najokrutnije. Sunce, more i sol mogu iziritirati vlasište i isušiti kosu, a kako bi izbjegli drastična šišanja i promjene frizure na kraju ljeta, u ove tople mjesece potrebno  je kosu njegovati nešto više nego zimi.

Prirodna ulja za kosu uvijek su dobar izbor, dubinski njeguju kosu i vlasište te ih opskrbljuju masnim kiselinama koje kosi daju sjaj te sprječavaju isušivanje i pucanje vlasi. Pobrinete se da vašoj kosi barem jednom tjedno priuštite tretman koji će je zaštiti od visokih temperatura i soli. Ako niste sigurni koje ulje je idealno za vaš tip kose s uljem kokosa ili makadamije ne možete pogriješiti.

Danas na tržištu postoji veliki izbor pokrivala za glavu, pronađite ono idealno za vaš stil i zaštitite kosu i vlasište. Šešir s većim ili manjim obodom, šilterica, marame u raznim bojama i s raznim uzorcima, dajte si malo vremena da izaberete idealno pokrivalo za glavu i kosa će vam biti zahvalna.

Tijekom ljeta nema potrebe za prevelikim stiliziranjem kose, što je više moguće smanjite korištenje preparata za kosu, onim onih njegujućih naravno, lakove, pjene i gelove ostavite za jesen. Pokušajte u potpunosti odbaciti fen i slične aparate za oblikovanje kose, pustite kosu da se osuši na zraku, a ako imate teško ukrotivu kosu uvijek se možete poslužiti nekim accessoriesom koji će istovremeni biti chic i praktičan.

Osim ako niste sjedi i vaša kosa izgleda neugledno bez bojanja izrasta,  bojanje, a naročito izbjeljivanje i pramenove u svijetlim nijansama ostavite za neka hladnija vremena. Plavušama i svjetlokosima ionako sunce odradi pola posla.

Iako se savjetuje šamponirati kosu 2 puta kako bi se uklonile masnoće, ljeti to nije potrebno, kako svaki dan perete kosu masnoće se nemaju vremena nataložiti i iz tog razloga jedno šamponiranje je sasvim dovoljno, njega u obliku maske ili regeneratora nakon šamponiranja je obavezna.

Iako znamo da bi najradije zaboravili na sve beauty rutine i kozmetičke preparate, ako ne želite odmah na povratku s godišnjeg odmora u posjet frizeru i škarama koristite vodite računa o vašoj kosi, a osim na lica i tijela i kosu zaštitite UV- zaštitnim proizvodima.