Pitate se čemu služi ulje konoplje?

| Beauty |

Instagram / @yu22lebedeva

Kokosovo, avokadovo, ulje argana, odavno smo naučili na benefite prirodnih ulja, no sada je na scenu ušlo novo ulje i ukralo mjesto svim ostalima, a riječ je o ulju konoplje. Ovo ulje istaknuti će prirodnu ljepotu vaše kože te joj podariti zdrav sjaja i potrebnu čvrstinu.

Većina ljudi povezuje konoplju s Bob Marleyem, a ne kozmetikom, ali ne brinite, jer ulje konoplje koje se koristi za kožu napravljeno je od sjemenki i neće vam dati onaj high efekt. Ovo ulje nema THC sastojak koji je psihoaktivna supstanca i daje opojni učinak. Kvalitetno ulje konoplje bez ikakve opasnosti možete koristiti kako u kuhinji, tako i u kupaonici za njegu vašeg lica i tijela.

Instagram / @riche.cosmetica

Ulje konoplje pravi je eliksir koji će ojačati vaše tijelo kako iznutra tako i izvana. Jestivo ulje konoplje koristi se za kuhanje, pečenje i salate, ali i kao tretman za kožu. Razlog posebnog učinka konoplje su vrijedne hranjive tvari koje se nalaze u ulju poput Omega-3 masne kiseline, omega-6 masne kiseline, gamma-linolenske kiseline, vitamina B1 i B2, vitamina E, minerala kao što su fosfor, kalij, kalcij, magnezij, natrij, željezo, cink....mislimo da je sve jasno.

Ulje konoplje najbolje je nanijeti na očišćenu kožu. Ulje nježno umasirajte u kožu pomoću prstiju, a pogodno je za svakodnevnu upotrebu.