Ubijaju vas migrene? Probajte refleksoterapiju

| Beauty |

Što napraviti kada vas muče migrene?
Što napraviti kada vas muče migrene?

U današnje vrijeme krize, recesije i sve većih i težih problema koji nas svakodnevno more, pojava migrena nije ništa neobično.  Migrena je najduže poznata i jedna od najčešćih vrsta glavobolje koja se javlja periodično i od nje pati čak 8-20% ljudi. Važno je napomenuti i da je nažalost češća kod žena nego muškaraca, je li to zato jer žene nose veći dio problema na svojim plećima ili ne, nitko ne zna.

Migrenska glavobolja nastaje kao posljedica složenih moždanih i krvožilnih promjena. Neki navode da se migrene češće javljaju kod određenog tipa osoba; posebno inteligentnih, ambicioznih, temperamentnih,  osjetljivih ili pak onih pod prevelikim stresom i sa previše obaveza koje žele završiti u prekratkom roku, no to nije pravilo. Stres je važan faktor  u nastajanju migrenskog napadaja, ali ono što također može aktivirati početak migrene su:

  • promjena hormonskog stanja organizma
  • neredovit  san
  • glad ili žeđ
  • nagle klimatske promjene
  • konzumacija   određene vrste hrane, alkohol, pušenje, neki lijekovi

Kao početni simptomi migrene javljaju se pojačana nervoza, umor, zijevanje, pojačano mokrenje, manji problemi s vidom (crne točkice),  a  glavne karakteristike su: jaka jednostrana bol u glavi (u jednom predjelu glave),  mučnina,  povraćanje, smetnje jakih zvukova, mirisa i svijetla te pojačana boli kod fizičke aktivnosti. Iako to nije opće poznato, zanimljivo je da postoje četiri faze napada migrene:

  • početna faza ( javlja se danima prije glavobolje)
  • aura (neposredno prije početka glavobolje)
  • bolna faza (glavobolja)
  • završna faza (iščezavanje glavobolje)

Kažu da za migrenu nema lijeka i da je u trenutku kada vas napadne najbolje popiti tabletu i leći spavati te prespavati tri dana u komadu. Svima je jasno da to nije rješenje, a sigurni smo i da si nitko ne može priuštiti taj luksuz da spava tri dana. Upravo zato vam preporučujemo da probate terapiju refleksoterapijom koja je jedna od vrlo učinkovitih metoda u rješavanju migrene. Ona na prirodan i jednostavan naćin otklanja unutarnje blokade živčanog sustava. Refleksoterapija funcionira po sistemu tretiranja refleksnih zona i točaka  na stopalima koje šalju impulse unutarnjim organima koji ih pritom stimuliraju i potiču na  bolju funkciju te oslobađaju štetnih tvari.  Razlog tretiranja stopala je što svi živci i meridijani unutarnjih organa završavaju upravo na njima.  Refleksoterapijom se pospješuje bolja cirkulacija, bolji protok energije te se ubrzava metabolizam dok se organizam dovodi u prirodnu ravnotežu. Trajanje jednog termina terapije je 30-60min.

Tretmane refleksoterapije već nekoliko godina provodi „Međunarodni institut prirodnog zdravlja“ u Radničkoj. Provjereno vam možemo reći da uspješno pomažu u borbi protiv migrena, a terapije provode terapeuti educirani su od vrhunskih stručnjaka Tradicionalne kineske medicine.  Ukoliko bolujete od strašnih u dugotrajnih migrena, ovo je nešto što bi trebali probati.