U 5 koraka do najmekše kože IKAD!

| Beauty |

Njegovana koža lica

Nitko ne voli čuti da ima problem za koji nisu znali da postoji - ali velika je vjerojatnost da imate neujednačenu teksturu kože. Ako vam je određeni dio kože lice malo grublji ili više suh od ostatka, vaša je tekstura neujednačena. Što je sasvim normalno! I srećom, sasvim rješivo.

Neujednačena tekstura tj. površina kože je uobičajen problem, samo se o njemu ne govori dovoljno. To je obično rezultat viška mrtvih stanica kože koje se zadržavaju na određenom dijelu lica i čine ga grubljim ili grbavijim na dodir te može koži dati onaj "umoran" izgled. Također, do neujednačenosti može doći ako se pretjerano izlažete suncu, pušite ili ako imate neki kožni problem poput ekcema i suhe kože.

U nastavku donosimo nekoliko načina kako dobiti glađu i mekšu te ujednačeniju površinu kože - u samo 5 koraka! 

1. PILING

Ako vam mrtve stanice kože koje se nakupljaju na površini kože stvaraju problem ,rješenje je i više nego jednostavno - piling! Jednom tjedno napravite kompletan i temeljit piling kože lica te posebnu pozornost posvetite dijelovima lica koji vam se čine neujednačenima.

Piling gelovi za lice
Piling gelovi za lice

2. MASKA ZA LICE

Dobra maska za lice, koju možete koristiti (ili napraviti!) kod kuće nevjerojatno će pomoći vašoj koži. Riješit ćete se kože oštećene suncem te stimulirati zdrave stanice. Uz to, maska također može pomoći u rješavanju mrtvih stanica s površine kože, promovira regeneraciju kolagena te izjednačava teksturu i pigmentaciju.

Najbolja DIY maska protiv mitesera
Najbolja DIY maska protiv mitesera

3. ULJE ZA PROBLEMATIČNA PODRUČJA

Proizvodi na bazi ulja najbolji su u borbi protiv regulacije proizvodnje sebuma. Tako i vaša suha, grublja tekstura kože - poput primjerice one oko nosa, na kojem najčešće dobivamo mitesere, zahtjeva dodatno ulje za lice. Vjerujte nam, primijetiti ćete manje nečistoća i prištića!

Bio-Oil
Bio-Oil

4. POJAČAJTE VITAMIN C

Dodavanje vitamina C u vašu rutinu njege lica popravit će teksturu kože jer joj dodajete moćan antioksidant koji popravlja i štiti kožu od prirodnih utjecaja iz okoliša, reducira pigmentaciju, ožiljke i staračke pjege.

Intenzivna kura njege koža za jesen i zimu sa vitaminom C

5. NOSITE SPF (UVIJEK!)

Zato što je zaštita kože od sunca uvijek prioritet broj jedan i trebate to imati na umu!

SHISEIDO ULTIMATE SUN PROTECTION CREAM SPF 50+
SHISEIDO ULTIMATE SUN PROTECTION CREAM SPF 50+