Tvrdi šampon za kosu novo nam je otkriće

| Beauty |

Njega kose

Njega kože i kose u fokusu nam je više nego ikada. Osim što imamo više vremena za posvetiti njezi, cijeli svijet je, u ovo doba pandemije, shvatio koliko su zdravlje i njega te vrijeme koje posvetimo našem umu i tijelu zaista bitni. Beauty industrija izrazito je napredovala, ali nekada je nešto sasvim jednostavno zaista i najbolje.
Trenutno se u beauty svijetu naglasak stavlja na prirodno. Tvrdi šamponi svakako nisu nešto novo, ali njihova uporaba postala je sve popularnija i sve se više žena okreće upravo šamponima u kamenu. Tvrdi šamponi zaista jesu manje štetni zato što imaju manje štetnih sastojaka. Oni se baziraju na Sodium Coco Sulfatu koji je dobiven iz prirodnih sirovina koje su uzgojene na prirodan način. Također prednost sulfata je što je 95% biorazgradiv.
Osim što imaju manje štetnih sastojaka od tekućih šampona za pranje kose njihov plus definitivno je i njihova ambalaža. Tekući šamponi dolaze u plastičnoj ambalaži za razliku od tvrdih šampona za kosu čija je ambalaža kartonska pa su stoga i s te strane ekološki puno prihvatljiviji.
Još jedna prednost šampona u kamenu, nad onim tekućima, jest što je puno dugotrajniji. Jedno pakiranje tvrdog šampona trajat će vam otprilike koliko Vam traju dvije bočice tekućeg šampona.
Tvrdi šampon koristi se tako da pločicu sapuna smočite pod vodom i rastopite među dlanovima. U dlanovima stvorite pjenu koju zatim nanesete na mokru kosu i umasirate u vlasište. Vlasište dobro izmasirate te ga potom temeljito isperete vodom. Po vašoj želji postupak možete ponoviti.
Kosa će vam nakon pranja s tvrdim šamponom biti čista i blistava. Također je sjajno što nakon pranja kose sa šamponom u kamenu nije potrebno koristiti regenerator jer će se zbog glicerina stvoriti određeni omotač oko vlasi kose. Glicerinski omotač omogućuje lakše raščešljavanje kose, ali i dužu postojanost frizure.
Ovo su naši favoriti među tvrdim šamponima za pranje kose:
1. Tinktura- Tvrdi šampon, limun&lavanda


2. Alverde-Čvrsti šampon za oštećenu i lomljivu kosu, badem


3. NatureBox- Tvrdi šampon, ulje avokada