Trikovi za punije usne

| Beauty |

Instagram / @vivaluxuryblog

Pune usne oduvijek su bile ideal ljepote. Kao što su nekada zavidjeli Marilyn Monroe, tako mi danas zavidimo Scarlett Johansson.

Nije riječ samo o privlačnost, već je afinitet za lijepim usnama evolucijski. Stručnjaci su otkrili da visoka razina estrogena daje puninu usnama. Jasno je zašto ljudi instinktivno inzistiraju na tome, jer usne daju informacije o plodnosti žene.

Ako se maknemo od evolucijskih razloga, onaj vrlo bitan modernoj ženi je i ruž za usne. Tanke usne nisu idealne za svima nam omiljeni crveni ruž, ali sada možete dobiti dodatan volumen i to na prirodan način.

Instagram / @lipstickmommy

1. Konturiranje
Najnoviji trik za pune usne u svijetu ljepote je konturiranje. Da biste to učinili odaberite boju konture nekoliko nijansi tamniju od vaše boje kože. Konturu nanesite ispod donje usne kako bi je vizualno povećali i dali joj punoću. Isto tako konturu možete koristiti i kao obrub cijelih usna. Sjene će stvoriti iluziju, a vaš ruž za usne izgledat će profesionalno nanesen. Također, po sredini usana nanesite nijansu svjetliji ruž za usne.

2. Masaže
Da bi se održivo utjecalo na volumen usana, potrebno je stimulirati cirkulaciju krvi. Posebno su prikladni pilinzi i masaže koje možete odabrati prema vlastitoj želji i potrebama. Za neke ljude dovoljno je utisnuti ulje na usne svojim prstima, dok drugima pomaže masaža s četkicom za zube. Poigrajte se i pronađite što vašim usnama daje najbolje rezultate.

3. Boosteri za usne
Naravno, kozmetička industrija ima i neke proizvode za punije usne. U mnoštvu proizvoda od balzama i krema pa sve do seruma i boostera, teško je izabrati. Za brze uspjehe trebali biste ih primjenjivati barem jednom dnevno.