Trikovi za brzo sušenje kose bez fena

| Beauty |

Instagram /@alicestenlof

Fen oštećuje kosu, a čekanje da se samo osuši u zimskom periodu osim što taje cijelu vječnost, također je i opasno za zdravlje. Donosimo vam trikove uz koji ćete proces sušenja kose svesti na minimum.

1. Koristite regenerator
Brzo sušenje kose započinje još u tušu i to uz regenerator. Regeneratori zbog silikona koje su ugrađeni u njihovu teksturu, imaju djelovanje na kosu koje odbija vodu i apsorbira manje vlage i samim time omogućuje kosi brzo sušenje. Nakon što nanesete regenerator, dobro počešljate kosu prije ispiranja kako bi svaka vlas bila obuhvaćena.

2. Koristite ručnik od mikrofibre
Nakon pranja stavljate kosu u običan frotirni ručnikom? Ne! Zbog grube strukture normalni ručnici utječu na strukturu kose, a vlaga može prodrijeti dublje u kosu te postaje ispucala. Najbolje rješenje su ručnici od mikrofibre, jer oni apsorbiraju do dvostruko više vlage te su iznimno nježni.

Instagram / @gretabuz

3. Povucite majicu preko vaše kose
Ovaj trik posebno je pogodan za kovrčavu kosu. Jednostavno stavite pamučnu majicu preko vrata kao da je želite obući, a zatim je skidajte sve dok obrub vrata majice ne bude preklopljen s linijom gdje počinje vlasište. Pamuk je izuzetno lagan, a istovremeno dobro upija vlagu, a vaša kosa moći će disati za razliku od one umotanu u ručnik.

4. Koristite proizvode za brzo sušenje
Svi oni koji su posebno nestrpljivi, mogu kupiti proizvode za brzo sušenje. Polimeri koje ovi proizvodi sadrže, pomažu pri bržem sušenju kose.