Tretman koji potiče stvaranje kolagena i elastina

| Beauty |


Starenje tkiva iznimno je složen proces i nastaje kao neizbježna lančana reakcija: sve dermoepidermalne strukture, bilo da su stanične (fibroblasti, keratinociti...) ili pak vlaknaste (dermalni i dermoepidermalni vezni kolagen, elastin) i unutarnje biokemijske sastavnice kako derme tako i epiderme (dermalna hijaluronska kiselina, epidermalni lipidi, NMF [prirodni čimbenici zadržavanja vlage]) stradavaju, mijenjaju se, pucaju te ponekad nestaju.

Na primjer, u dobi između 20 i 80 godina, broj dermalnih fibroblasta, stanica koje proizvode kolagen i elastin, u dermi se smanjuje na polovinu. Biologique Recherche svoju cjelovitu strategiju njege kože temelji na tijesnim odnosima između derme i epiderme, dva zasebna sloja koja su u stalnoj vezi. Pretpostavka je da se regeneracijsko djelovanje na gornjem sloju kože (epiderma i stratum corneum) složenom interakcijom staničnih signala koji se probijaju kroz te slojeve može proširiti do najdubljih područja funkcionalne cjeline koju nazivamo kožom. 

Upravo Biologique Recherche uvodi novu dimenziju u kozmetičku tehniku mikropunkture, metodu Micro-puncture lab. Kozmetički terapeuti sada na raspolaganju imaju novi vrlo aktivan funkcionalni instrument koji s velikom preciznošću djeluje na dermo-epidermalnu razmjenu. Neposredni rezultati ove metode temelje se na dvije ključne vrste aktivnosti:

1. Tehnika namjerno izazvane upalne reakcije:

Metoda Micro-Puncture Lab˝ temelji se na sposobnosti epiderme da se samostalno regenerira kada bude stimulirana. Naime, mikroperforacije iglama, koje uzrokuju manje epidermalne upale, pomažu u pokretanju faze obnove nakon upalne faze. Postupak popravka obuhvaća različite tipove stanica koje obnavljaju oštećeno kožno tkivo. Posljedica toga je proizvodnja vlakana, zajedno s poboljšanom epidermom te dermalnim i epidermalnim međustaničnim cementom.

Kada dođe do mikroperforacije, neutrofili (iz obitelji bijelih krvnih stanica) otpuštaju čimbenike rasta koji stimuliraju aktivnost fibroblasta. Kada su stimulirani, fibroblasti proizvode kolagen, elastin i glikozaminoglikane (uključujući i hijaluronsku kiselinu). Ove su tvari prisutne u dermo-epidermalnom spoju. Sinteza kolagena, elastina i glikozaminoglikana pomaže u stvaranju gušćeg epidermalnog tkiva. Rezultat: koža je profinjenija, borice i bore su izravnane, a kožne nepravilnosti, kao što su ožiljci, ublažene su.

2. Poboljšanje selektivne propusnosti epiderme u odnosu na biološki aktivne tvari:

Istodobno s ovom tehnikom, na epidermu se nanosi koktel biološki učinkovitih superaktivnih tvari kao što su regenerativni peptidi, poli-vitaminski kompleksi, Q koenzim, esencijalne aminokiseline i ostale molekule s regeneracijskim djelovanjem, što zajedno s mikro-punkturom udvostručuje neposredni i dugotrajni učinak epidermalnog obnavljanja.

Ova se metoda temelji na površinskim mikrostimulacijama na dubinu od 0,25 mm u kožu (cilja se strogo intraepidermalna zona bez rizika od krvarenja). Mogu je koristiti posebno osposobljeni i kvalificirani kozmetičari u mnogim zemljama. Tehnika je gotovo bezbolna. Koriste se sterilne igle samo za jedno upotrebu. Učinci koji se postižu su stimulacija intra-dermalne proizvodnje kolagena i povećana propusnost za Cocktail d’Actifs Regenerants.

Za razliku od mezoterapijskog valjka, Micro-Puncture Lab˝ ne podiže epidermu i stoga ne uzrokuje ozljede. Osim toga, površina primjene igala s promjerom oko 1 cm znatno je točnija od valjka, te pruža ciljane i potpuno kontrolirane rezultate. Intra-dermalne igle od 2 mm, namijenjene isključivo liječnicima, mogu se prilagoditi za upotrebu s Micro-Puncture Lab˝.

DJELOVANJE:

• Revitalizira epidermu oslobađanjem dodatnih esencijalnih aktivnih sastojaka

• Posvjetljava ten

• Potiče popravak tkiva i reaktivira proces proizvodnje vlakana zahvaljujući njihovoj visokoj koncentraciji u epidermalnim i dermalnim citokinima, s korektivnim djelovanjem na bore i borice

• Zaglađuje i popunjava epidermu

• Pomaže smanjiti opuštanje kože zbog preranog procesa starenja

• Općenito poboljšava čvrstoću

• Ovaj intenzivni tretman pomaže u borbi protiv znakova preranog starenja kože

• Koža je bolje hidratizirana i vraća joj se elastičnost i glatkoća

• Vidljivi rezultati nakon prvog postupka. Kumulativni učinak sa svakim dodatnim postupkom

• Očito poboljšanje kvalitete kože: na hidratiziranoj koži primjetan je veći tonus

• Ten je blistaviji i ujednačen, opuštena koža ostavlja dojam da je punija, restrukturirana i zategnuta.

• Koža izgleda popunjenija, lice je pomlađeno i izgleda manje umorno.

• Rezultati su posve prirodni, bez neprirodnog ili usiljenog izgleda. 

Preporuča se za ugaslu kožu kojoj nedostaje blistavosti, nesavršenu, dehidriranu kožu, kožu koja pokazuje znakove preranog starenja, borice i bore te smanjeni stupanj zategnutosti. U slučaju oslabljenog oblika lica i kapaka, opuštene kože na području vrata i dekoltea. Kod pigmentacija od izloženosti suncu, diskromijskih ožiljaka nakon laserskog tretmana, promjene na površini kože kod pušača. Preporuča se i u kozmetičkoj medicini, kod priprema za postupke plastične kirurgije lica, laserskog obnavljanja površine kože ili medicinskog laserskog (IPL) tretmana kože, priprema za termo tretman, nakon kozmetičkog medicinskog postupka i kirurških zahvata za ubrzavanje procesa obnavljanja kože te u korektivnim postupcima za pigmentirane ožiljke i ožiljke od akni.