Trendi roza voda mogla bi biti izvor zdravlja i ljepote

| Beauty |

Foto: Cilk
Foto: Cilk

 Ružina vodica već je neko vrijeme dio skincare svijeta i to prije svega zbog svojih hidratantnih sastojaka koji čine čuda na koži - uravnotežuje pH vrijednost, djeluje kao antiseptik, bori se protiv starenja kože i štiti od sunca. A o hipnotizirajućem mirisu valjda ne moramo ni govoriti...No, kako se čini ružina vodica od sada se i - pije!

Ružina vodica zaista je jedan od najstarijih trikova iz beauty svijeta. Ovaj proizvod, koji se inače dobiva iz destiliranog ružinog ulja, konzumira se već stotinama godina. Ružina vodica sadrži vitamine A, B, C i E, te flavonoide i ostale antioksidante. Osim za prekrasnu kožu, ružina vodica koristi se i za poboljšanje probave, bolje raspoloženje, smanjenje upala i stresa.

Ružinu vodicu možete kupiti u brojnim dućanima zdrave hrane te juice barovima, ali ako odlučite - možete ju i napraviti sami. Sve što trebate učiniti jest ubaciti latice svježih ruža (oprane!) u staklenku vode i ostavite tako 6 sati na suncu. Pijte čašu ružine vodice dnevno i uživajte u svim njezinim prednostima!