Trend alert: pjegice

| Beauty |

Pjegice

Pjegice, zaštitni znak Pipi Duge Čarape, dug niz godina su bile vrlo nepoželjne. Mnoge žene su ih skrivale ispod pudera, izbjegavale su izlaganje suncu samo kako se one ne bi pojavile no i to se promijenilo jer pjegice su popularnije nego ikada.
Možda i najveći hit u beauty i fashion svijetu jesu pjegice. Iako su se dugi niz godina smatrale nepoželjnima danas se smatraju pojmom ljepote. Trenutno su toliko poželjan accessories na licu da ga mnoge žene fejkaju odnosno crtaju.

Pjegice


Budući da je u beauty svijetu zavladao trend prirodnog izgleda nije ni čudno kako su pjegice postale in. Zbog njihove sve veće popularnosti mnoge djevojke, koje prirodno nemaju pjegice, ih crtaju. Crtanje pjegica postalo je dio svakodnevne make up rutine mnogih žena. Pri crtanju pjegica bitno je postići prirodni efekt, a to je moguće tako što će te više pjegica nacrtati po nosu i oko njega, a prema vanjskim linijama obraza pjegica treba biti što manje. Također prirodni izgled pjegica postići ćete uz svijetlo smeđu olovku nikako ne onu u tamnijim nijansama. Isto tako poželjno bi bilo napraviti blurry efekt odnosno malo izblijediti pjegice.