Trebate li se i kako šminkati za plažu?

| Beauty |

 

Većina stručnjaka je teški protivnik make up-a na plaži, no na kraju je prilično jednostavno –ako ne želite ići na plažu bez šminke, samo naprijed, ali ne zaboravite da je važno poštovati pravila.

Manje je više, a ključna riječ je vodootporno. Svatko od nas se susreo s pojedincima kojima se topio make up po izlasku iz mora ili od same vrućine, a kako se to ne bi dogodilo i vama, potrebno je koristiti šminku koja je vodootporna, a za to će vam prvenstveno trebati dobra vodootporna maskara.

Također se u vodootpornim verzijama mogu naći i tuševi za oči, kao i olovke, u tamnim, ali i odvažnijim bojama (plava, tirkizna, ljubičasta). Postoje i mat ruževi ako ste baš sigurni da vam je ruž na plaži potreban, ali držite se prozračnijih i svjetlijih varijanti. Ispod make up-a svakako bi trebali nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom, no ako vam to nije u navici, prisilite se barem koristiti puder koje sadrži zaštitni faktor.

Kako ne bi pretjerali, kombinirajte samo dvoje od ponuđenih make up proizvoda. Recimo samo maskaru s laganim ružem ili maskaru s veselom bojom tuša i slično.

Svakako uzmite u obzir da se vodootporni proizvodi teže skidaju nego obični te će vam tako biti potrebno da koristite uljni skidač za make up. Dobro nahranite kožu nakon korištenja make up-a i obavezno prije spavanja skinite šminku.