Top 5 namirnica za ravan trbuh

| Beauty |

Do tanjeg trbuha nikad lakše!
Do tanjeg trbuha nikad lakše!

 S obzirom na to da se bliži kraj sedmog mjeseca i da (ako već niste!) odlazite uskoro na more, znamo da se užurbano nastojite riješiti ponekog kilograma viška. Uz redovitu tjelovježbu i ispravno kombiniranje namirnica to i ne mora biti naročito težak pothvat.

Ipak, oni koji su se upustili u takav pothvat znaju da je skidanje masnih naslaga upravo na području trbuha najteža misija. Ne kaže se bez razloga da se trbušnjaci oblikuju u kuhinji, zato smo izdvojili 5 jednostavnih namirnica koje će vam svojim prirodnim svojstvima olakšati bitku s topljenjem sala na trbuhu.

1. JOGURT

Jogurt sadrži probiotike koji pomažu u poboljšanju probave i sprječavanju nadutosti i zatvora. Osim toga, jogurt je krcat proteinima koji će vas zasititi na dulje vrijeme. Najbolje ga je jesti ujutro za doručak primjerice uz zobene pahuljice i neko voće. Najviše proteina sadrži grčki jogurt kojeg možete pronaći na policama skoro svakog dućana. Uz to ima i minimalan broj kalorija što ga čini idealnom namirnicom i saveznikom u borbi protiv kilograma.

2. RAJČICA

Jeste li znali da rajčica sadrži čudesnu kombinaciju vode i kalija koja je odlična za izbacivanje viška soli i vode iz organizma čime se direktno utječe na smanjenje nadutosti u trbuhu. Velika količina vlakana iz rajčice povoljno utječe na smanjenje zatvora, a i također je jedna od namirnica s minimalnim brojem kalorija. Jednostavno je ubacite u salatu ili je pak jedite samostalno kao izvrsni dijetalni međuobrok.

3. AVOKADO

Avokado je super-namirnica koja tu titulu nosi sasvim opravdano. Bogat vitaminima i mineralima, smatra se jednim od najnutritivnijih u prirodi. Njegov kvalitetan sastav zdravih masnih kiselina pomaže u smanjenju lošeg kolesterola i sprječava nakupljanje masnih naslaga na tijelu. Od namaza, umaka i raznih vrsta salata, avokado se zaista može kombinirati na niz načina.

Avokado
Avokado

4. KVINOJA

Relativno nepoznata namirnica u našim krajevima, kvinoja je nezaobilazna u planiranju dijetne prehrane. Podrijetlo kvinoje je Južna Amerika, a posebno je dobra za ljude koji ne podnose gluten jer ga ona ne sadrži. 

5. JAJA

Jedni od najboljih izvora proteina nalaze se u jaju. Tvrdo kuhano jaje prosječne veličine sadrži 60 do 70 kalorija, a zbog velike količine proteina koji sadrži, dugo će vas držati sitima što će spriječiti naknadno prejedanje.