Top 5 najučinkovitijih vježba za vaše tijelo

| Beauty |

Top 5 vježba koje ni jedan trener nikada ne preskače!
Top 5 vježba koje ni jedan trener nikada ne preskače!

 Modna i zabavna industrija vrve nekim od naj fit tijela u svijetu - i kako bi saznali tajnu iza njihove savršene figure najbolje je obratiti se trenerima i slušati što profesionalci savjetuju za postizanje tijela iz snova.

Časopis Glamour učinio je upravo to. Skupio je nekoliko poznatih, celebrity trenera i fitness gurua te ih pitao kojih 5 vježba ne preskaču ni u jednom treningu. I moramo priznati da smo se jako iznenadili koliko su vježbe jednostavne i esencijalne. Sigurno ih već i sad imate uključene u svoj trening, a ako nemate - možda upravo tu leži odgovor što trebate promijeniti u svojoj fitness rutini.

U nastavku pročitajte u koje se to vježbe Hollywoodski top treneri najviše uzdaju...

1. ČUČNJEVI

Niti jedna vježba neće tako dobro pogoditi mišiće stražnjice i nogu poput čučnjeva. I ako mislite da će vam čučanj dosaditi, varate se. Postoji mnogo varijacija ove vježbe u kojima se možete okušati i zadati si ih kao svojevrsni izazov.

čučnjevi
Čučnjevi

2. PLANK

Ovo je vježba u kojoj rade mišići cijeloga tijela i prema tvrdnjama mnogih trenera, najbrži način kako doći do trbušnjaka iz snova. Ako si želite otežati ovu vježbu, probajte plank jackove - kombinaciju planka i jumping jacka.

Plank
Plank

3. ISKORAK

Kao i s čučnjevima, postoji mnogo varijacija iskoraka - i najbolja su prilika kako jednom vježbom pogoditi sve skupine mišića donjeg dijela tijela i tako dovesti svoju formu do maksimuma. Pokušajte hodajući iskorak i dodajte si bućice u ruke za još veći otpor.

Iskorak s prekriženim nogama
Iskorak s prekriženim nogama

4. DEAD LIFT

U ovoj je vježbi najbitnije dobro držanje pri njenom izvođenju - puno važnije od kilaže kojom radite dead lift ili broja ponavljanja. U svakom slučaju imajte to na umu.

5. PRESKAKANJE UŽETA

Preskakanjem užeta troši se velik broj kalorija, a istovremeno rade različite skupine mišića - a možda najvažnije od svega, uže možete ponijeti sa sobom i odraditi kratki trening u svakom trenutku dana!

Što pokloniti za Božić okorjelom fitness fanu?
Nike Speed uže za preskakanje $15