Tipične pogreške pri depiliranju britvicom koje trebate prestati raditi odmah

| Beauty |

S dolaskom toplih sunčanih dana, većina naših outfita uključuje pokazivanje nogu, a dlačice, naravno, ne dolaze u obzir.

Najčešći način koji koristimo za uklanjanje dlačica je britvica jer je to najjednostavnije i najbrže. No, depiliranje britvicom zapravo i nije tako jednostavno kako mnogi misle.  

U nastavku vam donosimo 3 najčešće pogreške koje radite kod brijanja i načine kako ih izbjeći.

Instagram/ @angelshaveclub

Koristite istu britvicu

Dok je lijenost bez sumnje glavni čimbenik zašto koristimo istu britvicu predugo, drugi bitan čimbenik je da pakiranja britvica nikada nemaju jasno i točno naznačeno koliko dugo bi trebali tu istu britvicu koristiti. Ipak, stručnjaci se slažu da bi se britvica trebala baciti nakon desetog brijanja. No, kao i sa svim drugim stvarima to će ovisiti o području koji brijete, grubosti vaših dlaka ili odlaganju same britvice. Kada osjetite da je oštrica britvice postala tupa, vrijeme je za novu.

Ne koristite odgovarajući proizvod za brijanje

Vjerojatno je rub vaše kade preplavljen bočicama gelova za tuširanje i šampona za kosu koju si do pola potrošeni i često posegnete baš za njima kako bi obrijali noge. Trebali biste izbjegavati tu naviku. Investirajte koju kunu u odgovarajući gel ili pjenu za brijanje. Takvi proizvodi omekšavaju dlake, a samim time trebat će vam manje dok se brijete što će zaštititi kožu od oštećenja. Također, pjena ili gel za brijanje održat će vašu britvicu oštrom duže vremena.

Ne hidratizirate kožu

Bez obzira koliku brigu vodite o svojoj koži lica, većina nas radi grešku kada je riječ o njezi tijela. Svi smo skoncentrirani na lice o kojem brinemo, a zanemarujemo ostatak tijela što tek s godinama i promjenama koje se dese shvatimo. Pronađite dodatnu minutu vremena i obavezno hidratizirajte kožu tijela, pogotovo nakon brijanja. Pomoći će pri smanjenju uraslih dlačica i izbjeći ćete suhe ljuskice koje se znaju pojaviti nakon brijanje, a i koža će se brže regenerirati.