Tajni sastojci lubenice koje će vaša koža obožavati

| Beauty |

 

Instagram/ @tamara

Lubenica je savršeno osvježavajuće ljetno voće, a dobra je i za ten jer se većinom sastoji od vode.

Lubenice stoljećima koriste u azijskim kulturama zbog protuupalnih svojstava. Lubenice smanjuju crvenila, upale i općenito popravljaju izgled kože.

Ovo voće je bogato vitaminima A, C i E koji joj daju antioksidacijsku moć i neutraliziraju oštećenja i smanjuju umor na koži.

Lubenica je jako dobra za hidrataciju kože i to naročito njen unutrašnji dio koji je "napunjen" vodom. Isto tako, kore pomažu kod iritacije kože. Sjemenke su pune bjelančevina i obogaćene su masnim kiselinama koje također pomažu u hidrataciji kože. Budući da lubenica sadrži 90% vode i ne čudi zašto je odlična u hidrataciji. Također, pomaže i kod ublažavanja bora.

Dermatolozi tvrde da ćete za kratko vrijeme korištenja lubenice u njezi kože primijetiti pozitivne efekte. Ali za dugoročnije efekte, tvrde dermatolozi, potrebno je najmanje 30 dana konstantnog korištenja lubenice kako bi efekti bili vidljivi.

Lubenica je pogodna za sve tipove kože upravo jer sadrži 90% vode. S obzirom na to da ima umirujuća svojstva, lubenica u kombinaciji s još nekim sastojcima može pomoći i u liječenju akni.