Tajna lijepe kose Kourtney Kardashian pristupačnija je nego što biste očekivali

| Beauty |

Tajna lijepe kose Kourtney Kardashian
@ kourtneykardash

Jabučni ocat ne koristi se nužno samo u prehrani. Iznenadili biste se kolika je zapravo njegova moć te da ga možete koristiti u razne svrhe. Kourtney Kardashian otkrila je kako je upravo on trik kojim se povremeno služi kako bi njena kosa imala zdrav i lijep sjaj. Osim jabučnog octa, postoji još jedna tajna, a to je da uvijek spava na jastučnici od svile, pa se počastite jednom takvom, a do tada isprobajte ovaj pristupačan recept.

Tajna lijepe kose Kourtney Kardashian
@ kourtneykardash

Spektar ljekovitih svojstava jabučnog octa je doista širok. Regulira razinu šećera i kolesterola u krvi, potiče mršavljenje, a odličan je i za detoksikaciju. No, odličan je i za kosu i vlasište. Samo neke od dobrobiti koje pruža jabučni ocat su:
Regulira pH vrijednosti kose i vlasišta
Štiti vlas
Neutralizira perut i svrbež
Djeluje kao regenerator
Potiče rast kose

Tajna lijepe kose Kourtney Kardashian
@ kourtneykardash

Kod odabira jabučnog octa vodite računa da je onaj koji kupujete organski, bez supstanci koji oni pasterizirani često sadrže.
Jabučni ocat za kosu se može primjenjivati i kad ju želite isprati, odnosno staviti regenerator. U praznu (sprej) bocu, stavite mješavinu vode u omjeru 1/3, voda bi pritom trebala biti destilirana ili prokuhana i ohlađena. Nakon šamponiranja i pranja kose, tom mješavinom kosu našpricajte i dobro isperite. Nakon toga će vam kosa dobiti željeni sjaj i volumen.