Sve što trebate znati prije nego postanete plavuša

| Beauty |

 

Instagram/ @izabelandrijanic

Kosa je simbol naše ljepote i ženstvenosti pa nam je svima važno da izgleda zdravo, bujno i njegovano, ali je ujedno i najpodložnija promjenama koje često mogu naštetiti njenoj kvaliteti.

Na vrhu tih promjena se nalazi bojanje kose, no, ako joj priuštite adekvatan tretman, ona će ostati zdrava i sjajna i nakon bojanja.

Plava boja kose je oduvijek zahtijevala nešto više truda kada je njega u pitanju u odnosu na kosu tamnijih tonova. Iako nam je svima jasno da plava kosa zahtijeva dosta vremena i truda uloženog u adekvatnu njegu, kao i česte posjete frizeru, popularnost plave kose i zlatnih pramenova ne jenjava.

Kada se jednom odlučite prijeći u plavu, morate biti svjesni koliko je važno što češće posjećivati frizera kako biste svoju boju zadržali svježom i prirodnom, a kosu zdravom i bez ispucalih vrhova. Njega plave kose zahtijeva različite kozmetičke preparate koji će vašoj kosi sačuvati elastičnost i sjaj.

Kako bi se postigla savršena nijansa plave boje, koriste se proizvodi koji agresivno utječu na vašu kosu, smanjuju kvalitetu dlake i kosi oduzimaju zdrav i sjajan izgled. Ako prirodno imate svjetliju kosu, bit će vam nešto lakše prijeći u plavu i postići željenu nijansu, ali je intenzivna njega podjednako važna.

Platinasto plava boja ne pristaje svakom tenu i jako je važno slušati savjet frizera ako vam preporuči da se ipak odlučite za nešto tamnije pramenove kako ne biste izlagale kosu štetnom utjecaju bez potrebe.