Sve što trebate znati o sheet maskama za lice

| Beauty |

Instagran/@beautyfridge

Sheet maske za lice jedne su od najpopularnijih masku u posljednje vrijeme.

Natopljene u otopini koja se hrani vašu kožu, napravljene su od različitih materijala, uključujući papire, razna vlakna i/ili vrste gela.

Ove maske razlikuju se od običnih maski za lice koje su u obliku pasta, koje samo trebate nanijeti i isprati, a poslije njih namazati dodatne serume i kreme za lice.

Sheet maske obično se koristite jednokratno te su pakirane pojedinačno, što ih čini brzim, praktičnim i jednostavnim za upotrebu.  

Kako se koriste sheet maske za lice?

Nanošenje sheet maski za lice jako je lako! Nanosite ih na čisto, oprano, lice i ostavite ih da djeluju koliko na uputstvima piše. Na posljetku ih skinete te umasirate višak proizvoda i uživate u njihovim blagodatima. 

Sve sheet maske su jednake veličine, ali s obzirom na to da svako lice nije iste veličine ili oblika, njihovo nanošenje trebalo bi započeti od čela te ih lagano spuštati prema bradi, pazeći da postavljate rupe za svoje oči, nos i usta. 

Sheet maske možete koristiti onoliko puta, tijekom dana ili tjedna, koliko želite, ali stručnjaci preporučuju da ih koristite tri puta tjedno ili jednom dnevno za dodatnu njegu. 

Odakle potječu sheet maske ​?

Sheet maske za lice potječu iz Japana i Južne Koreje koje su poznate po svojoj posebnoj kozmetici i njezi kože. Danas su sheet maske široko popularne diljem svijeta te su, u potpunosti, promijenile beauty industriju.

 Kako djeluju?

Sheet maske u  potpunosti su natopljene koncentriranim serumom, koja se sastoji od puni korisnih sastojaka za kožu, kao što su hijaluronska kiselina i vitamini. njihovo nanošenje rezultira time da maske nadmašuju površinske učinke tradicionalnih proizvoda za njegu kože, čak i ako se primijene samo jednom.


Postoje li negativne strane korištenja sheet maski?

Njihova je svrha njegovanje, a ne piling ili čišćenje kože. Sheet maske nisu namijenjene za piling ili čišćenje kože kao što je to u slučaju nekih maska u tipu paste.

Osim toga, serum iz nekvalitetnih sheet maski brzo isparava, prije nego što se upije u dublji sloj vaše kože pa su negativne posljedice trenutne, ako dođe do njih, i nuspojave brzo nestaju.