Sve što trebate znati o ekstenzijama trepavica

| Beauty |

Instagram/ @amandakhamkaew

Ekstenzije trepavica jedan su od najčarobnijih izuma današnjice. 

Sigurno je da je maskara sjajna i nije previše dramatična, ali ona često može biti noćna mora za upotrebu, primjenu i uklanjanje.

Kada imate ekstenzije trepavica, sav taj dodatni posao oko maskare leti kroz prozor. Od trenutka kad se probudite do trenutka kada odete spavati, vaše trepavice izgledaju savršeno.

Nikad se ne morate brinuti oko dosadnog trušenja ili razmazivanja. Doslovno možete uroniti glavu u čašu s vodom i još uvijek izgledati netaknuto.

U nastavku pročitajte sve što trebate znati o ekstenzijama trepavica.

Kako djeluju ekstenzije trepavica?

Ovisno o stilu i završnom sloju kojeg želite, tehničar, koji vam radi ekstenzije, će vam preporučiti pojedinačne trepavice, gdje se na jednu vašu trepavicu pričvršćuje jedna ekstenzija, ili skupne trepavice, gdje je više trepavica pričvršćeno na svaku vašu trepavicu.

Općenito, pojedinačne trepavice izgledaju prirodnije, a skupne trepavica stvaraju veći volumena.

Nakon što se odlučite što želite, tehničar će očistiti i pripremiti vaše trepavice i područje oko očiju za tretman.

Proces nanošenja ekstenzija trepavica potpuno je bezbolan, u stvari uopće ne osjećate ništa.

Također, važno je napomenuti da se svaka ekstenzija pričvršćuje na bazu trepavica, a ne na kapak kao što to neki pretpostavljaju.

Koliko traje ugradnja?

To potpuno ovisi o tome što želite, koliko trepavica imate i koliko je brz vaš tehničar. Neki su izrazito brzi i mogu primijeniti kompletan set za nešto više od sat vremena, drugima, ponekad, treba i više od dva sata.

Koliko dugo traju ekstenzije?

Nega je ključna, ako je ne slijedite, vaše će trepavice vrlo će brzo početi ispadati. Ako sve radite po uputama koje ste dobili i držite se ispravne njege svojih ekstenzija, možete očekivati da će one trajati oko 2-4 tjedna.

Kako se brinuti o ekstenzijama trepavica?

Nužno ih je držati suhima najmanje 24 sata nakon ugradnje. Nakon toga, morate izbjegavati upotrebu proizvoda koji sadrže ulje jer će ih oni olabaviti i učiniti da vaše trepavice počnu ispadati.

Također biste trebali posjedovati malu spoolie četkicu koja služi za lagano češljanje trepavica kada se probudite kako bi svaka trepavica bila na svome mjestu te kako se ne bi zapetljale.

Ne biste trebali na njih nanositi maskaru. Kada su vam trepavice svježe nećete imati potrebu nanositi maskaru, ali kada se vaše ekstenzije postave na zadnje noge, očajnički ćete željeti to napraviti.

Da, maskara definitivno pomaže popunjavanju praznina, ali gotovo je nemoguće kasnije ju ukloniti bez skidanja nekih trepavica. Ako ju svejedno odlučite koristiti, svakako koristite sredstvo za uklanjanje šminke za oči bez ulja koje je sigurno za ekstenzije.