Sve što trebate znati o popularnoj kozmetici Drunk Elephant

| Beauty |

Drunk Elephant je jedan od najpoznatijih skincare brendove koji je 2014. godine pokrenula osnivačica Tiffany Masterson. Ono što je za Masterson započelo kao linija koja će spasiti njenu kožu, danas je jedan od najbrže rastućih beauty brendova uopće, s investitorima poput dioničke tvrtke VMG Partners te blogerice i vlasnice portala Man Repeller, Leandre Medine.

Ono po čemu se Drunk Elephant razlikuje od ostalih brendova za njegu kože je to što ni u jednom proizvodu nećete pronaći ono što Masterson smatra „sumnjivim 6“, odnosno sastojke koji se obično nalaze u proizvodima za njegu kože, no vjeruje se da uzrokuju probleme s kožom.

Tih 6 sastojaka uključuju esencijalna ulja, silikone, alkohol, mirise i bojila te Natrijev lauril sulfat (SLS).

Drunk Elephant asortiman uključuje razne serume, kreme, sredstva za čišćenje i kreme za sunčanje koji dijele filozofiju o sigurnosti sastojaka: "Ako postoji sumnja, taj proizvod otpada."

Iako je cijela kolekcija cruelty free, neki proizvodi sadrže sastojke životinjskog podrijetla pa se veganima savjetuje da temeljito pročitaju naljepnice sa sastojcima. Isto vrijedi i za ljubitelje ljepote s alergijama na gluten.

Drunk Elephant proizvodi su bez mirisa, bez parabena, nekomedogeni, ph uravnoteženi i klinički testirani.

Najpopularniji proizvodi su T.L.C. Sukari Babyfacial, eksfolijator s AHA/BHA kiselinama koji služi kao maska za lice, B-Hydra Intensive hidratantni serum opisan kao "hladna čaša vode za vaše lice" , C-firma Day Serum koji obiluje vitaminom C s antioksidativnim svojstvima te Protini Polypeptide Cream, krema za lice s visokim udjelom aminokiselina, peptida i folne kiseline, koji zajedno potiču stvaranje kolagena.

Drunk Elephant nije fizički dostupan u Hrvatskoj, ali se nadamo da ćemo ga uskoro vidjeti na policama naših trgovina, do tada, naručujemo ga preko online beauty platforma.