Sve nijanse platinaste

| Beauty |

Platinasto plava kosa danas je poprilično popularna nijansa kose među ženama, platinasti mogu biti samo vrhovi, cijela dužina kose ili gotovo cijela dužina kose s malo izrasta.

@kimkardashian

2 su problema s kojima se najčešće susrećemo s platinastom bojom kose;

1. Nerijetki su slučajevi u kojima žene odlaze u frizerski salon sa željom da izađu iz njega kao platinaste plavuše, ali se dogodi potpuno suprotno i izađu narančasto- žute kose. Objasnite svom frizeru koju nijansu želite, pokažite mu više fotografija na kojima se nalazi točno nijansa koju želite postići i upozorite ga da ne želite uopće započinjati proces posvjetljivanja kose ako nije u potpunosti siguran da je moguće na vašoj kosi postići platinastu nijansu.

@kyliejenner

Naime, ovaj bi problem mogle imati žene koje prirodno imaju jako tamnu, gotovo crnu ili prirodno crvenu kosu.
Također, platinasta plavuša ćete teško postati preko noći, ako ne želite spaliti svoju kosu to je nijansa za koju često treba imati strpljenja.
Ponekad će prvo biti potrebno takozvano skidanje boje, koje preporučujemo raditi u frizerskom salonu u stručnim rukama, što zbog nijanse, što zbog mogućih oštećenja kose koji nastaju ovakvim tretmanima.

@inthefrow

Možda ne pristaje svakoj ženi ista nijansa plave, ali gotovo svakoj ženi pristajati neka nijansa plave, stoga je važno je da izaberete nijansu koja će vam odgovarati po boji tena, očiju, obrva i slično.

@behindthechair

2. Izbjeljivanje kose i tretmani koji su potrebi kako bi se kosa posvijetlila do platinaste nijanse drastično mogu promijeniti strukturu vlasi. To je jedan od razloga zato se savjetuje ovakve promjene raditi kod stručnjaka, osim što imaju iskustva kod odabira nijansi, dobri frizerski saloni imaju razne proizvode koji do neke mjere štite kosu od oštećenja.

@arianagrande

Jako je važno da prije nego se odlučite na takav korak budete u potpunosti svjesni kako plava kosa zahtjeva puno njege i održavanja. Osim što se izrast vidi jako brzo, kosa se neprestano tretira jakim proizvodima koji je isušuju, stanjuju i oštećuju, stoga ćete osim maski i njege koje koristite kući, ako želite imati zdravu i njegovanu kosu biti prisiljeni nešto češće posjećivati frizera. To zahtjeva vrijeme i budžet pa neka i to bude jedan o faktora o kojem ćete razmisliti kod odluke o budućoj boji vaše kose.  

@simple.hairsalon.split