Sushi sastojak koji biste trebali uvrstiti u svakodnevnu skincare rutinu

| Beauty |

Instagram/@mangasushizagreb

Omotane oko sushija, u obliku čipsa za užinu ili u salatama, morske alge više su od namirnice, a koristiti se mogu i u skincare rutini.

Poznato je preko 50 000 vrsta morskih algi u oceanu, a ova moćna biljka obiluje vitaminima, mineralima, aminokiselinama i bjelančevinama.

Morske alge mogu biti korisne za sve vrste kože i u svim kozmetičkim proizvodima, od sredstava za čišćenje, tonera, ovlaživača i seruma do maski za lice i kozmetike poput pudera i ruževa.

Ekstrakt morske trave može se koristiti u bilo kojem trenutku te je kompatibilan s brojnim sastojcima, uključujući vitamin B3, hijaluronsku kiselinu, peptide i druge biljne ekstrakte.

Ne postoje specifični sastojci za koje postoji negativna interakcija s morskim algama, ali napominje se da je uvijek najbolje savjetovati s dermatologom ili estetičarom prilikom stvaranja programa rutine njege kože.

Morske alge posjeduju tonu ljekovitih svojstava za rješavanje svih probleme, od viška ulja do sitnih linija i bora.

Liječe akne, rosaceu i pogodne su osjetljivu kožu, štite kožu od lošeg utjecaja okoliša stvaranjem zaštitne barijere te pomažu kod smanjenja smeđih mrlja utječući ili na stvaranje pigmenta ili na transport pigmenta u koži.

Morske alge ne sadrže samo esencijalne masne kiseline koje pomažu u održavanju barijere naše kože, već su bogate i polisaharidima poput alginske kiseline, koji pomažu u zaključavanju vlage u našoj koži.

Kao i kod većine proizvoda za njegu kože, prednosti upotrebe proizvoda koji sadrže morske alge nisu uvijek neposredne, već je potrebno neko vrijeme kako bi rezultati bili vidljivi.