Suhi šampon za kosu iz kućne radinosti

| Beauty |

Instagram/@itsashbrooke

Za vrijeme blagdanskih zabava nitko nema vremena za pranje kose svaki dan, a rasporedi su nam toliko natrpani da si jednostavno ne možemo dopustiti da naša kosa izgleda prljavo.

Istina je da na tržištu postoji širok spektar suhih šampona, ali ponekad je potrebno odmoriti vlasište od silnih kemikalija koje na njega nanosima.

Zato, napravite sami svoj suhi šampon za kosu od samo dva sastojka, bez štetnih kemikalija.

Suhi šampon trenutačno osvježava izgled prljave kose te upija masnoću i nečistoće nakupljene na tjemenu i uz korijen vlasi.

Sve  što vam je potrebno za suhi šampon iz kućne radinosti je baby puder i kakao, cimet ili par kapi esencijalnog ulja limuna, ovisno o tome koju boju kose imate.

Ako ste brineta pomiješajte baby puder i kakao, ako ste crvenokosa kakao zamijenite cimetom, a ako ste plavuša cimet zamijenite s par kapi esencijalnog ulja limuna.

Sve sastojke pomiješajte u čistoj posudi s poklopcem ili staklenoj boci te, prije svakog korištenja, dobro protresite kako bi se sastojci spojili.

Ovaj tip suhog šampona može trajati do godinu dana, ali važno je znati da bi se suhi šamponi trebali koristiti samo u slučajevima nužde, i to ne više od jednog puta između dva klasična pranja kose.