Stvari koje trebate znati ako ste se odlučili na uklanjanje dlačica voskom

| Beauty |

 

Ljeto se polako bliži pa samim tim i sezona nošenja kratkih hlača i haljina. Mnoge žene će posegnuti za depilacijom voskom, a same metode uklanjanja dlačica kod kuće danas su lakše i jednostavnije nego ikada ranije.

Stručnjaci preporučuju da se nakon brijanja napravi pauza od dva tjedna te tek onda napravi prva depilacija voskom. Nakon nje, stručnjaci savjetuju da se depilirate voskom svaka tri do četiri tjedna, a koliko dugo ćete praviti pauze između depilacija ovisi o brzini rasta vaših dlačica i vrsti voska kojeg koristite.

Instagram/@marianna_hewitt

Posebnu pažnju obratite na kozmetičke proizvode koje koristite za njegu kože ako se odlučite koristiti vosak. Popularni sastojci za njegu kože poput retinoida, vitamina C i salicilne kiseline mogu vašu kožu učiniti osjetljivijom, zato budite dodatno pažljivi posebno ako depilirate lice. Isto vrijedi i za opekline od sunca. Još jedan koristan savjet je da se voskom depilirate u večernjim satima kako bi se koža imala vremena oporaviti tijekom noći.

Instagram/ @la_piel

Također, stručnjaci savjetuju da prije depilacije napravite piling tijela. Piling ima mnogo prednosti. Pomaže u uklanjanju mrtvih stanica kože koje blokiraju folikule dlačica, pojačava cirkulaciju, potiče regeneraciju stanica i poboljšava tonus kože i izgled. No, ako se planirate sunčati, zaboravite na piling jer ćete samo dodatno iritirati kožu.

Općenito, depilacija voskom kod kuće neće naštetiti vašoj koži. Na sva područja koja želite depilirati, vosak nanesite u smjeru rasta dlačica, a zatim povucite traku u suprotnom smjeru. Za najbolje rezultate, pazite da uvijek povlačite traku paralelno s tijelom. Ako se prvi put depilirate voskom, najbolje je da počnete s dlačicama na nogama a bikini zonu, pazuhe i područje lica ostavite za drugi put.